Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκάρει ο James Hecker (διοικητής Αεροπορίας ΗΠΑ): Τα F-16 δεν θα χρησιμοποιούνται σε επικίνδυνες αποστολές

Σοκάρει ο James Hecker (διοικητής Αεροπορίας ΗΠΑ): Τα F-16 δεν θα χρησιμοποιούνται σε επικίνδυνες αποστολές
Η Δύση δεν μπορεί να εκπαιδεύσει γρήγορα πιλότους για μαχητικά αεροσκάφη, σύμφωνα με τον James Hecker
Ενώ τα παρουσίασαν ως υπερόπλο… εν συνεχεία κατανόησαν στην Δύση και στις ΗΠΑ ότι πρέπει να προστατεύσουν τα F-16 για να μην καταρρακωθεί το κύρος τους.
Ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ σε Ευρώπη και Αφρική, στρατηγός James Hecker, σε συνέδριο στο Μέριλαντ, δήλωσε ότι οι Oυκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα χρησιμοποιήσουν μαχητικά F-16 όταν εκτελούν τις πιο επικίνδυνες και επικίνδυνες αποστολές στη ζώνη στρατιωτικών επιχειρήσεων .
Κατά τη γνώμη του, ο λόγος για αυτό είναι η απειρία των πιλότων, η Δύση δεν μπορεί να εκπαιδεύσει γρήγορα πιλότους για μαχητικά αεροσκάφη.
Πριν από αυτό, έγινε γνωστό ότι η Δανία θα μεταφέρει αρκετά ακόμη αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία πριν από το τέλος του 2024.
Ωστόσο, οι ακριβείς ημερομηνίες παράδοσης και ο αριθμός των μαχητικών που υποσχέθηκαν δεν αποκαλύπτονται για λόγους ασφαλείας.
Εν τω μεταξύ, ο συνταξιούχος πιλότος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, Vincent Aiello, σημείωσε ότι είναι επί του παρόντος επικίνδυνο για τις Oυκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να χρησιμοποιούν μαχητικά F-16 στη ζώνη ειδικής επιχείρησης.
Η κατάσταση περιπλέκεται από τα εντατικά χτυπήματα του ρωσικού στρατού.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο μεταφοράς πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς για μαχητικά F-16 στο Κίεβο σε ένα νέο πακέτο βοήθειας, γράφει το Politico.
Οι πύραυλοι μπορούν να χτυπήσουν στόχους σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 χιλιομέτρων, διευκρινίζει το Politico.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν στην Ουκρανία πυραύλους μέσου βεληνεκούς για τον νέο στόλο της F-16 ως μέρος ενός πακέτου βοήθειας 375 εκατομμυρίων δολαρίων που αναμένεται να ανακοινωθεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2024 δήλωσαν αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης