Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mishustin (Πρωθυπουργός Ρωσίας): Το Ισλάμ είναι αναπόσπαστο μέρος της ιστορικής μας κληρονομιάς

Mishustin (Πρωθυπουργός Ρωσίας):  Το Ισλάμ είναι αναπόσπαστο μέρος της ιστορικής μας κληρονομιάς
«Η Ρωσία είναι ένα πολυεθνικό και πολυομολογιακό κράτος, όπου οι θρησκείες όλων των λαών αντιμετωπίζονται με αμείωτο σεβασμό», τόνισε ο Ρώσος πρωθυπουργός 
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Mikhail Mishustin περιέγραψε το Ισλάμ ως αναπόσπαστο μέρος της ιστορικής κληρονομιάς της Ρωσίας.
«Η Ρωσία είναι ένα πολυεθνικό και πολυομολογιακό κράτος, όπου οι θρησκείες όλων των λαών αντιμετωπίζονται με αμείωτο σεβασμό.
Το Ισλάμ είναι μια από τις παραδοσιακές θρησκείες της χώρας μας και αναπόσπαστο μέρος της ιστορικής κληρονομιάς», ανέφερε σε μήνυμά του προς τους συμμετέχοντες και τους διοργανωτές και τους προσκεκλημένους του 8ου Συνεδρίου της Πνευματικής Επιτροπής Μουσουλμάνων της Ρωσίας και του 20ου Διεθνούς Μουσουλμανικού Φόρουμ.
Ο Mishustin χαρακτήρισε «ανεκτίμητη» τη συμβολή των Μουσουλμάνων της Ρωσίας στη βελτίωση του διαθρησκευτικού διαλόγου, καθώς και στην εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των θρησκευτικών ομολογιών και των αρχών.
«Χάρη στις δραστηριότητες της Μουφτείας, η αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των λαών, η ειρήνη των πολιτών και η διεθνοτική αρμονία στην κοινωνία ενισχύονται και οι σχέσεις της Ρωσίας με τον ισλαμικό κόσμο αναπτύσσονται με επιτυχία», δήλωσε.
Ο Mishustin εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το φόρουμ θα χρησιμεύσει ως ευκαιρία για την επέκταση της ανταλλαγής εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ μουσουλμάνων από διάφορες χώρες και για συζήτηση επίκαιρων θεμάτων του ρόλου των πνευματικών ηγετών στον σύγχρονο κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης