Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το χρυσωρυχείο της efood για τους Γερμανούς μετόχους της - Δημιουργεί νέο δίκτυο λιανικής τα efoodlocal

Το χρυσωρυχείο της efood για τους Γερμανούς μετόχους της - Δημιουργεί νέο δίκτυο λιανικής τα efoodlocal
Που άνοιξε το πρώτο κατάστημα, το σχέδιο επέκτασης και οι προσδοκίες
Το απόλυτο χρυσωρυχείο για τους Γερμανούς μετόχους της (Delivery Hero), η e-food εγκαινιάζει ένα νέο concept καταστημάτων τα efoodlocal τα οποία θα λειτουργούν το ελάχιστο από τις 8 το πρωί έως και τις 12 το βράδυ. Πρόκειται για μικρά καταστήματα λιανικής της γειτονιάς που θα έχουν πάνω από 2.000 κωδικούς και θα δίνουν έμφαση στα snacks και ταυτόχρονα θα έχουν ταυτόχρονα τη λεγόμενη ζεστή γωνιά με προϊόντα ζύμης.
Το πρώτο κατάστημα έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία στο Γουδί δίπλα από τα νοσοκομεία Παίδων και το επόμενο θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες στη Λεωφόρο Πεντέλης στο Χαλάνδρι. Στο επόμενο κατάστημα οι πελάτες θα έχουν και τη δυνατότητα να καθίσουν αλλά και διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης.
Η efood φιλοδοξεί στα νέα καταστήματα να εφαρμόσει τις τεχνολογίες που διαθέτει και θεωρεί ότι δεν λειτουργούν ανταγωνιστικά προς το δίκτυο kiosky’s που διαθέτει.
Απαντώντας μάλιστα, στέλεχος της εταιρίας, σε ερώτηση του ΒΝ αν η δημιουργία νέου concept καταστημάτων απαξιώνει τις επενδύσεις που έχουν κάνει οι franchisees του kiosky’s, ανέφερε ότι η μια επένδυση δεν ανταγωνίζεται την άλλη και πάντως υπάρχει η δυνατότητα μετατροπής ενός kiosky’s σε efoodlocal.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα efoodlocal θα είναι και ιδιόκτητα αλλά και θα αναπτυχθούν με τη μέθοδο του franchising το οποίο μάλιστα σύμφωνα με την εταιρία κατά το πρότυπο των kiosky’s συνήθως δεν θα απαιτεί μεγάλη συμμετοχή στην επένδυση των ενδιαφερομένων.
Το πλάνο ανάπτυξης του νέου δικτύου θα καθοριστεί στο πρώτο εξάμηνο του 2025 ενώ η δημιουργία του efoodlocal ήταν ιδέα της ελληνικής διοίκησης του efood η οποία έγινε δεκτή από τη Γερμανική μητρική.
Άλλωστε, η τελευταία έχει ωφεληθεί πολλαπλώς από την αρχική επένδυση ύψους 10 εκ. ευρώ που έκανε στην Ελλάδα όταν το 2015 αγόρασε την efood.
Μόνο το 2023 η Delivery Hero έλαβε ως μέρισμα και προμέρισμα το ποσό των 34,3 εκ. ευρώ ενώ ταυτόχρονα έλαβε και δάνειο 20 εκ ευρώ στο οποίο θα πρέπει να προστεθεί νέο δάνειο 8 εκ ευρώ το οποίο ελήφθη στις αρχές του 2024.
Είναι δε αξιοσημείωτο πάντως το γεγονός ότι η ελληνική θυγατρική δανείζει τη μητρική της εξασφαλίζοντας έσοδα από τόκους σε αντίθεση με την πρακτική άλλων πολυεθνικών που δανείζουν τις ελληνικές θυγατρικές τους.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης