Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Washington Post: Το τείχος του Βερολίνου έπεσε το 1989 αλλά 8 κράτη ορθώνουν νέα τείχη ...

Washington Post: Το τείχος του Βερολίνου έπεσε το 1989 αλλά 8 κράτη ορθώνουν νέα τείχη ...
Συνολικά 8 κράτη ορθώνουν νέα τείχη στην Ευρώπη....
Μετά το Τείχος του Βερολίνου που έπεσε το 1989, για μια στιγμή φάνηκε ότι οι περιφράξεις συνόρων για την Ευρώπη αφορούσε το παρελθόν αναφέρει η Washington Post
Πολλοί στην Ευρώπη θεωρούσαν ότι ήρθε η εποχή της ολοκλήρωσης και της δεκτικότητας.
 Αυτό δεν συνέβη.
Αντ 'αυτού, διάφορες εξελίξεις έχουν οδηγήσει την Ευρώπη να υιοθετήσει πολιτικές απομόνωσης και τειχών που θα έκαναν τον Ντόναλντ Τραμπ υπερήφανο.
Αυτή τη στιγμή, στην Ουγγαρία, για παράδειγμα, η κυβέρνηση σπεύδει να ολοκληρώσει μια αγκαθωτή περίφραξη 109 μιλίων  κατά μήκος της νότιας μεθορίου με τη Σερβία.
Το παράδοξο είναι ότι το 1989 η Ουγγαρία είχε αποφασίσει να μειώσει το τείχος στα σύνορα με την Αυστρία ώστε να  σπάσει το Σιδηρούν Παραπέτασμα.
Η ουγγρική κυβέρνηση ελπίζει ότι με αυτή η νέα περίφραξη θα ανακόψει τη ροή των μεταναστών και των προσφύγων που διέρχονται από την Ουγγαρία προς την Δυτική Ευρώπη.
Η Ουγγαρία θέλει να διακόψει την διαδρομή Δυτικών Βαλκανίων όπως ονομάζεται.
Το 2015, η Ουγγαρία χρησιμοποιήθηκε συχνά ως σημείο εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση για όσους πρόσφυγες ή μετανάστες διέρχονται  από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.
Στο άμεσο μέλλον, όμως, η περίφραξη μπορεί να μην έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Η στάση της Ουγγαρία προκάλεσε διεθνή κατακραυγή για την ανέγερση ενός φράχτη στα σύνορα της κεντρικής Ευρώπης.
Νωρίτερα αυτό το έτος, η Βουλγαρία ανακοίνωσε το δικό της σχέδιο για ένα συνοριακό φράκτη που θα κάλυπτε  100 μίλια των συνόρων της με τον νότιο γείτονά της την Τουρκία, αν και οι μετανάστες και οι πρόσφυγες συνεχίζουν να εισέρχονται στη Βουλγαρία με πρωτοφανή ρυθμό.
Το τοίχος της Βουλγαρίας βρίσκεται όχι πολύ μακριά από μια άλλη περίφραξη που χτίστηκε από την Ελλάδα το 2012.
Το τείχος, που κατασκευάστηκε με την πρόθεση να μην επιτρέψει την είσοδο μεταναστών που περνούν από την Τουρκία, ωχριά σε σύγκριση π.χ. με το τείχος της Ουγγαρίας.
Το ελληνικό τείχος καλύπτει μόλις 6,5 μίλια από χερσαία σύνορα με την Τουρκία κατά μήκος του ποταμού Έβρου, ωστόσο απέτυχε να σταματήσει την αύξηση του αριθμού των μεταναστών που καταφθάνουν στην Ελλάδα με βάρκες.
Στη γαλλική πόλη του Calais Καλαί, η βρετανική κυβέρνηση προσέφερε 10 εκατομμύρια δολάρια για να βελτιωθεί η  περίφραξη γύρω από τη σήραγγα της Μάγχης, μεταξύ της Γαλλίας και της Βρετανίας, που χρησιμοποιείται από τους μετανάστες.
Οι φράχτες ωστόσο θα μεταφέρουν το πρόβλημα αλλού, πιθανότατα σε λιμάνια στην Ολλανδία και το Βέλγιο.
Εμπόδια υπάρχουν και στους ισπανικούς θύλακες της Ceuta Θέουτα και της Melilla Μελίγια στο Μαρόκο.
Τα τοίχοι αυξάνονται στην Ευρώπη δεν είναι όλα σχετικά με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.
Στην Ουκρανία, δαπανήθηκαν 250 εκατ δολάρια  για να κλείσουν 1200 μίλια στα σύνορα με τη Ρωσία λόγω του φόβου της αποσταθεροποίησης και του πολέμου με την Ρωσία.
Η Εσθονία έχει επίσης δεσμευτεί ότι θα κατασκευάσει ένα φράχτη κατά μήκος σχεδόν 70 μιλίων στα σύνορα της με τη Ρωσία.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης