Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» -19% για τη μετοχή της Macy's μετά τις απογοητευτικές πωλήσεις

tags :
«Βουτιά» -19% για τη μετοχή της Macy's μετά τις απογοητευτικές πωλήσεις
Με «βουτιά» 19% άνοιξε σήμερα (10/1/2019) στη Wall Street η μετοχή της Macy's, όντας σε τροχιά να σημειώσει την ιστορικά χειρότερη ημερήσια της επίδοση, καθώς η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε απογοητευτικές πωλήσεις για την εορταστική περίοδο και περιέκοψε την πρόβλεψή της για το σύνολο του 2018.


Ειδικότερα, η Macy's ανακοίνωσε ότι οι online πωλήσεις και οι πωλήσεις στα καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον 12 μήνες, σημείωσαν αύξηση μόλις κατά 1,1% την περίοδο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2018.
Ενώ η εορταστική περίοδος ξεκίνησε δυνατά το σαββατοκύριακο της Black Friday, «αποδυναμώθηκε προς τα μέσα του Δεκεμβρίου και δεν επέστρεψε στα αναμενόμενα επίπεδα μέχρι την εβδομάδα των Χριστουγέννων», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Jeff Gennette, σε δήλωσή του που κυκλοφόρησε πριν το άνοιγμα των αγορών.
Επιπλέον, η Macy's αναθεώρησε τις προβλέψεις της για το σύνολο του 2018, λέγοντας ότι δεν αναμένει αύξηση στις καθαρές της πωλήσεις, αντί της προηγούμενης πρόβλεψής της, που έκανε λόγο για αύξηση 0,3% - 0,7%.
Παράλληλα, η εταιρεία αναμένει τώρα πως τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή θα μειωθούν στα 3,95 - 4 δολάρια, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψή της, που διαμορφωνόταν στα 4,10 - 4,30 δολάρια.
Από την πλευρά τους, οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 4,23 δολαρίων ανά μετοχή.
Η Macy’s ανακοίνωσε ακόμη ότι τώρα αναμένει ότι οι συγκρίσιμες πωλήσεις της θα εμφανίσουν αύξηση περίπου 2% για το δημοσιονομικό έτος 2018, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για αύξηση 2,3 - 2,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης