Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η πασχαλινή αγορά στα χρόνια της... καραντίνας

Η πασχαλινή αγορά στα χρόνια της... καραντίνας
Η αγορά της... καραντίνας
Με μία διαφορετική Βαρβάκειο Αγορά έρχονται αντιμέτωποι όσοι πολίτες θέλουν να αγοράσουν τα απαραίτητα για το πασχαλιάτικο τραπέζι.
Η άλλοτε πολυσύχναστη κρεαταγορά λόγω της εισβολής του κορονοϊού στις ζωές των ανθρώπων «αναγκάστηκε» να προσαρμοστεί στις υπάρχουσες συνθήκες τοποθετώντας κάποια κάγκελα στην είσοδο, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
Παράλληλα στους δρόμους γύρω από την Βαρβάκειο και κυρίως στην οδό Αθηνάς υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία που πραγματοποιεί ελέγχους.
Όσοι επισκέπτονται την αγορά τηρούν τις αποστάσεις και φορούν μάσκες και γάντια παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Η κίνηση είναι μειωμένη, όπως όμως, και οι τιμές.
«Το κλίμα ήταν φυσικό να επηρεάσει τη Βαρβάκειο Αγορά.
Οι ευπαθείς ομάδες δεν κατεβαίνουν κάτω, και καλά κάνουν.
Με τον κόσμο που κατεβαίνει πορευόμαστε και εμείς.
Οι τιμές είναι καλές, φυσιολογικές, ξεκινούν από 6 μέχρι 7,50 ευρώ», λέει στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Βαρβακείου Αγοράς, Κλεάνθης Τσιρώνης, ενώ προσθέτει ότι την περίοδο του Πάσχα και το τελευταίο σπίτι θα βάλει αρνί και κατσίκι.
«Το αρνάκι θα το ψήσουμε στο φούρνο, όπως και το κοκορέτσι», αναφέρει ο κ. Τσιρώνης.
Στην είσοδο της Βαρβακείου η κ. Δέσποινα μόλις έχει φτάσει για να κάνει τις αγορές της για το τραπέζι των επόμενων ημερών.
Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έρχεται κάθε χρόνο στη Βαρβάκειο γιατί οι τιμές είναι χαμηλές και προτιμά τα ναξιώτικα προϊόντα.
«Έχει αλλάξει πάρα πολύ η καθημερινότητά μας και οι συνήθειες μας λόγω του κορονοϊού.
Εδώ και 20 μέρες έχω βγει μόνο τρεις φορές για το σούπερ μάρκετ, όπως βλέπετε με γάντια και με μάσκα γενικώς φοβόμαστε πάρα πολύ», σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η Βαρβάκειος έχει την τιμητική της παρά τα νέα δεδομένα τα οποία έμποροι και πελάτες συνηθίζουν όλο και περισσότερο.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν τηλεφωνικές παραγγελίες και παραδόσεις κρεάτων αλλά και μαγειρίτσας κατοίκον.
 
Τηλεφωνικές παραγγελίες σε ζαχαροπλαστεία και φούρνους

Από την υπάρχουσα κατάσταση δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν ούτε τα ζαχαροπλαστεία και οι φούρνοι.
Σε γνωστό ζαχαροπλαστείο του Παγκρατίου με παράδοση στο τσουρέκι η ουρά το μεσημέρι φτάνει μέχρι και τα 20 άτομα, τηρώντας ωστόσο πάντα τις απαραίτητες αποστάσεις και μέτρα προστασίας, ενώ μπροστά από την πόρτα είναι κολλημένο χαρτί με το τηλέφωνο του καταστήματος για τηλεφωνικές παραγγελίες.
Ίδια εικόνα συναντά κανείς και σε κεντρικά ζαχαροπλαστεία στο κέντρο της Αθήνας ώστε να διευκολυνθούν οι καταναλωτές.
Ο Γιώργος Γλυκός διατηρεί φούρνο και ζαχαροπλαστείο σε συνοικία των δυτικών προαστίων και όπως εξηγεί η κίνηση είναι μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
«Φαίνεται ότι ο κόσμος μένει σπίτι, ενώ έχει παρατηρηθεί να βγαίνουν λιγότερες μέρες μέσα στην εβδομάδα παίρνοντας μεγαλύτερες ποσότητες, για να μην χρειαστεί να βγουν ξανά».
Σύμφωνα με τον κ. Γλυκό, αρκετοί είναι εκείνοι που προμηθεύονται από το αρτοποιείο-ζαχαροπλαστείο του υλικά ώστε να φτιάξουν τσουρέκια και κουλουράκια στο σπίτι τους. Και σε αυτό το κατάστημα ο κόσμος τηρεί τις αποστάσεις όταν το επισκέπτεται και παρά την αναμονή που μπορεί να δημιουργηθεί περιμένουν να μπουν το πολύ δύο άτομα μέσα στο χώρο.

Πρωτότυπες δημιουργίες σε σοκολατένια αυγά και λαγουδάκια λόγω κορωνοϊού

Την δική του χιουμοριστική προσέγγιση θέλησε να δώσει ο Τάσος Βαζάκας, ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου στη Λυκόβρυση, καθώς δημιούργησε σοκολατένια λαγουδάκια και αυγά που φορούν προστατευτικές μάσκες.
«Κάθε χρόνο έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία στους νονούς και στις νονές και γι αυτό πάνω στα σοκολατένια αυγά βάζαμε και γράφαμε το όνομα του βαφτιστηριού, για όποιον/α νονό/α ήθελε. Φέτος επειδή τα πράγματα ήταν δύσκολα σκέφτηκα να κάνω διανομή τη λαμπάδα τους, το τσουρέκι τους, το πασχαλοκούλουρο και το αυγό τους στα βαφτιστήρια.
Όσο επεξεργαζόμουν την ιδέα για να την κάνω πιο ευχάριστη και πιο καλή για όλους μου ήρθε η ιδέα της μάσκας οπότε σκέφτηκα να βάλω στα λαγουδάκια και στα αυγά που έφτιαξα μάσκα», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βαζάκας.
Σύμφωνα με τον κ. Βαζάκα η ιδέα αυτή έχει προσελκύσει πολύ κόσμο που αντιμετωπίζει αυτές τις πρωτότυπες δημιουργίες αρκετά χιουμοριστικά. Μέχρι πρότινος ο κ. Βαζάκας δεν δεχόταν τηλεφωνικές παραγγελίες και αποστολές δώρων, ωστόσο λόγω των νέων δεδομένων αυτό άλλαξε.
Μάλιστα δημιούργησε και σοκολατένια λαγουδάκια με τους πρωταγωνιστές των ημερών γράφοντας πάνω στις μάσκες τους «I love Tsiodras», «I love Χαρδαλιάς» και «I love Βαζάκας»(την επωνυμία του καταστήματος του).
Φέτος η Ελλάδα θα κάνει ένα διαφορετικό Πάσχα αφήνοντας πίσω κάποια από τα παραδοσιακά έθιμα γνωρίζοντας όμως ότι αυτές οι αλλαγές γίνονται για το καλό της δημόσιας υγείας και των αγαπημένων τους ανθρώπων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης