Πολλά συνέβησαν όλους αυτούς τους μήνες του παραλογισμού.
Με αφορμή τον κορωνοιό, θεσπίστηκαν μέτρα τα οποία ήταν ενάντια στην κοινή λογική, με την επίκληση του αόρατου εχθρού θεσπίστηκαν παράλογα μέτρα και οι τύχες των ανθρώπων, τα στοιχειώδη τέθηκαν υπό περιορισμό.
Επιτέλους μετά τον παραλογισμό των lockdowns – το bankingnews είχε ταχθεί κατά από την πρώτη στιγμή – επανέρχεται η κανονικότητα.
Το κείμενο που θα διαβάσετε προφανώς θιασώτης της κανονικότητας θα εστιάσει στο τι θα έπρεπε να έχει γίνει ώστε όλο αυτό το χάος, όλος αυτός ο παραλογισμός να αποτραπεί.
Το πρώτο στοιχείο είναι ότι αφέθηκε το σύστημα, η δημόσια υγεία και η κυβέρνηση στα χέρια επικοινωνιολόγων και όχι λοιμωξιολόγων.
Οι άνθρωποι αυτοί από την αφάνεια… βρέθηκαν στο προσκήνιο.
Ποιος έδινε σημασία προ κορωνοιού στην ειδικότητα της λοιμωξιολογίας;
Οι λοιμωξιολόγοι λοιπόν υποκατέστησαν την άσκηση εξουσίας και επέβαλλαν μέτρα υπό την ανοχή της κυβέρνησης τα οποία ήταν και απαράδεκτα και ηθικά διάτρητα και επιστημονικά έωλα.
Από την πρώτη στιγμή θα έπρεπε το σύστημα υγείας να έχει μεριμνήσει για τις ευπαθείς ομάδες ή τις ομάδες υψηλού κινδύνου ή τους ανθρώπους τρίτης ηλικίας ή για τους συνανθρώπους μας με υποκείμενα νοσήματα.
Για όλους τους υπόλοιπους δεν θα έπρεπε να υπάρχουν αυτοί οι απαράδεκτοι περιορισμοί.
Δες την περίπτωση της Σερβίας με πληθυσμό 7 εκατ περίπου, τα εστιατόρια π.χ. δεν έκλεισαν είχαν περιορισμένο ωράριο αλλά δεν έκλεισαν.
Μόνο στην Ελλάδα από έλλειψη προετοιμασίας, από φόβο, από έλλειψη σχεδιασμού πάρθηκαν μέτρα τα οποία δεν είχαν νόημα.
Ας δούμε ορισμένα στοιχεία
1)Η αστυνομία εμπρός στις κάμερες δεν επέτρεπε σε πολίτες να ταξιδέψουν στην επαρχία δήθεν για να μην μεταφέρουν τον κορωνοιό στην εορτή του Πάσχα.
Εμπρός στις κάμερες της τηλεόρασης η αστυνομία εμφανιζόταν ότι έλεγχε, επέβαλλε πρόστιμα, επέστρεφε πολίτες πίσω ήταν μια εικόνα απαράδεκτη.
Την Δευτέρα του Πάσχα πολλά χωριά της Ελλάδος γέμισαν κόσμο.
Το Μεγάλο Σάββατο, υπήρχε πρόβλημα αλλά όχι την Δευτέρα του Πάσχα.
Η στρατηγική για το Πάσχα ήταν στα όρια του απαράδεκτου.
Αυτό δεν ονομάζεται νομιμότητα να μην επιτρέπεις στους πολίτες να επισκεφθούν την ιδιαίτερη πατρίδα τους αλλά παρανομία.
2)Μετακινήσεις πολιτών στην επαρχία τους τελευταίους μήνες.
Οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις δεν επιτρέπονταν.
Ωστόσο πολλοί άνθρωποι βρήκαν τρόπους και κατάφερναν να επισκεφθούν την επαρχία.
Π.χ. πως επέτρεψαν στην αστυνομία να έχει ελευθερία μετακινήσεων για όλους τους αστυνομικούς ή στρατιωτικούς και όχι για τους πολίτες;
Επίσης ο έλληνας ανακάλυψε τρόπους ελεύθερης μετακίνησης προς την επαρχία και πολλοί πολίτες με πρόσχημα κάποια δραστηριότητα κατάφεραν να περάσουν.
Τρομοκράτησαν τον κόσμο ότι δεν περνάς από τα διόδια και υπήρξαν πολλές περιπτώσεις όπου στα διόδια δεν… υπήρχε αστυνομία για έλεγχο.
3)Ο απόλυτος παραλογισμός ήταν οι περιπτώσεις όπου όλα τα μαγαζιά ήταν κλειστά… και σε ένα μαγαζί που έδινε π.χ. καφέ ή άλλα ροφήματα να παρατηρείται ακραίος συνωστισμός.
Στις τελευταίες εβδομάδες με τον μηχανισμό αγορά και απομάκρυνση από τον χώρο συνέβη το αγορά και συνωστισμός στον χώρο.
Στην Γλυφάδα, υπήρξε καφέ – μπαρ όπου συγκέντρωνε καθημερινά τους τελευταίους 2,5 μήνες πάνω από 2-3 χιλιάδες άτομα ημερησίως.
Θα σκεφθείτε άρα δεν υπήρξε μεγάλη αυστηρότητα… υπήρξε υποκρισία.
Ενώ επισήμως η κυβέρνηση δημιουργούσε την εντύπωση ότι ένα μοντέλο κυριαρχεί… υπήρξαν πολλοί που δεν ακολούθησαν το μοντέλο αυτό.
Τα άλλα καφέ ήταν κλειστά προφανώς γιατί οι εργαζόμενοι τους ήταν σε αναστολή εργασίας.
Δηλαδή το κράτος πλήρωνε τους εργαζόμενους.
Άλλος παραλογισμός και αυτός, στο Τέξας π.χ. όλα τα μαγαζιά ήταν ανοικτά εδώ και μήνες παρά τους εθνικούς περιορισμούς στις ΗΠΑ… και στο Τέξας δεν υπήρξε ουσιώδη διαφοροποίηση σε σχέση με άλλες Πολιτείες που είχαν καθολικό lockdowns.
4)Οι νέοι άνθρωποι στις πλατείες.
Ορθώς οι άνθρωποι και ειδικά οι νέοι συνωστίζονταν στις πλατείες.
Ήταν μια αντίδραση απέναντι στον παραλογισμό της ανόητης νέας νομιμότητας.
Από την πρώτη στιγμή θα έπρεπε οι νέοι άνθρωποι να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα και θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή το σύστημα Υγείας να εστιάσει στους ηλικιωμένους και στις ευπαθείς ομάδες.
Οι περιορισμοί όπως αποδείχθηκε όταν έκλεισαν ξανά τους ανθρώπους ήταν αποτυχημένοι, αυτό αποδείχθηκε με την αύξηση των κρουσμάτων.
5)Οι νεκροί στην Ελλάδα έφθασαν τους 10.000 θα μπορούσε να είχαν αποτραπεί τόσοι θάνατοι;
Ουδείς μπορεί να απαντήσει σε ένα τέτοιο υποθετικό ερώτημα.
Όμως με πρόσχημα τον τουρισμό που πρέπει να κινήσει την ελληνική οικονομία… θα ξεχάσουμε και τα lockdowns, θα ξεχάσουμε και τους νεκρούς.
Για να μην παρερμηνευθεί αυτό που αναφέρουμε.
Ο τουρισμός δεν έπρεπε να είχε κλείσει από την πρώτη στιγμή, όπως και τα εστιατόρια ή καφέ… όπως συνέβη για το μεγαλύτερο διάστημα στην Σερβία και σε άλλες χώρες στον κόσμο.
Η άποψη ότι εάν τα κλείσεις όλα θα περιορίσεις το πρόβλημα ήταν ένα μεγάλο λάθος και αυτό το λάθος το προκάλεσαν οι λοιμωξιολόγοι οι οποίοι πρέπει να κάνουν και την αυτοκριτική τους…
6)Ο κορωνοιός δεν αντιμετωπίστηκε, θα υπάρχει ως πρόβλημα για τα επόμενα χρόνια και οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν για χρόνια.
Η δύναμη της κανονικότητας νίκησε τον παραλογισμό των περιοριστικών μέτρων και έστω και αργά η κανονικότητα επιστρέφει.
Έστω και αργά μετά από 14 μήνες η κανονικότητα επιστρέφει.
Επιτέλους…
7)Ήταν ανήθικος παραλογισμός τα πρόστιμα για την μάσκα ή για παραβίαση των μετακινήσεων.
Τα πρόστιμα θα πρέπει να επιστραφούν στους πολίτες, με την Πολιτεία να ζητάει συγνώμη από την ελληνική κοινωνία για τα πολλά λάθη που έκανε.
Η εφορία μπορεί να συμψηφίσει τα πρόστιμα με άλλες οφειλές των πολιτών.
Θα πρέπει να είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση αποκαθιστώντας την τάξη.
Όλα τα πρόστιμα να ανακληθούν και όσοι δέχθηκαν και ποινές από την δικαιοσύνη... όλες οι αποφάσεις να ανακληθούν.
Η κυβέρνηση δεν τα έκανε όλα λάθος προφανώς, πήρε και σωστές αποφάσεις οι οποίες θα αναλυθούν σε άλλο κείμενο.
Προφανώς κανείς στην κυβέρνηση δεν θα ήθελε όλο αυτό το σκηνικό χάους, η κυβέρνηση θα ήθελε να αποτρέψει τους θανάτους, τους διασωληνομένους και θα ήθελε το δημόσιο σύστημα υγείας να παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πολίτες.
Προφανώς και αυτό θα ήθελε η κυβέρνηση αλλά στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση έγιναν και πολλά λάθη τα οποία θα πρέπει να είναι διδακτικά για να μην επαναληφθούν στο μέλλον.
Τώρα που έρχεται το Καλοκαίρι και τώρα που έρχονται οι τουρίστες θα ξεχάσουμε τον κορωνοιό... από φθινόπωρο πάλι αλλά σε πολύ μικρότερη έκταση και ένταση.
Να σημειώσουμε για την ιστορία ότι τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης κάλυψαν τον θέμα του κορωνοιού κατά τρόπο τρομολαγνικό και απαράδεκτο.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών