γράφει :
Παρά την κεφαλαιακή ενίσχυση οι υποχρεώσεις παραμένουν υψηλές και ο όμιλος συνεχίζει να βγάζει ζημιές
Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά πάνω από 20 φορές έχει ανοίξει μία συγκεκριμένη μετοχή με μεγάλες απώλειες και τις περισσότερες φορές στο -20%, ήτοι στο limit down, αλλά μεσοσταθμικά σε όλες τις συνεδριάσεις έχει κλείσει αμετάβλητη.
Ο τίτλος ουσιαστικά έχει να αλλάξει τιμή από τις 11 Μαΐου και σχεδόν καθημερινά επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία.
Κάνει πράξη σε τιμή με μεγάλη ποσοστιαία πτώση, αλλά λόγω του μικρού όγκου, δεν διαμορφώνεται τιμή κλεισίματος και τελικά κλείνει αμετάβλητη ή με λίγα κομμάτια την κλείνουν αμετάβλητη.
Ο λόγος για την Ακρίτας, η οποία βρίσκεται υπό καθεστώς επιτήρησης και διαπραγματεύεται με δημοπρασίες, αλλά καθημερινά σχεδόν βρίσκεται κάποιος που πουλάει λίγα κομμάτια κοντά στα 0,40 ευρώ και τελικά κλείνει η μετοχή στα 0,50 ευρώ.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ενώ σε κάποιες συνεδριάσεις μπορεί να γίνει μεγαλύτερος όγκος στην τιμή ανοίγματος, γιατί υπάρχει αγοραστής, ο όγκος είναι πάντα μικρός.
Στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής 17 Ιουνίου 2022 έκανε πράξη σε τρεις δημοπρασίες και συνολικά έγιναν 90 τεμάχια, όλα στα 0,4020 ευρώ.
Ωστόσο, δεν ήταν αρκετά για να κλείσει η μετοχή με απώλειες 19,60% και έκλεισε στα 0,50 ευρώ, δηλαδή αμετάβλητη.
Το εύρος τιμών
Η μετοχή από τα μέσα περίπου του Μάη κάνει πράξεις σε ένα εύρος τιμών από 0,40 ευρώ έως 0,45 ευρώ χωρίς να έχει καταφέρει κάποια μέρα από αυτές να αλλάξει πρόσημο.
Η αποτίμηση έτσι κρατιέται στα 6,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος σε όλο αυτό το διάστημα δεν έχει ξεπεράσει τα 6 χιλ. τεμάχια.
Η Ακρίτας το 2019 ολοκλήρωσε αύξηση κεφαλαίου με προνομιούχες μετοχές και κατάφερε να βελτιώσει ίδια κεφάλαια και να μειώσει το δανεισμό της, χωρίς ωστόσο να υπάρξει δραστική βελτίωση.
Σύμφωνα με τον ισολογισμό χρήσης 2021 τα ίδια κεφάλαια παραμένουν αρνητικά κατά 4,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις αν και μειωμένες έναντι του 2020 ανέρχονται στα 56 εκατ. ευρώ.
Οι πωλήσεις του ομίλου ενισχύθηκαν στα 36,8 εκατ. ευρώ από 23,88 εκατ. ευρώ το 2020 και η τελική γραμμή εμφάνισε ζημία 404 χιλ. ευρώ από 2,1 εκατ. ευρώ επηρεασμένη και από την υψηλή επιστροφή φόρου.
Στο πρώτο τρίμηνο του 2022 οι πωλήσεις είναι αυξημένες λόγω ανατιμήσεων.
Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών