Μία συγκλονιστική αποκάλυψη έρχεται να ταράξει τα νερά.
Ένα γεγονός που καταδεικνύει την επιθετικότητα του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία και αποκαλύπτει τις πραγματικές επιδιώξεις της Δύσης, που δίνει ήδη έναν πόλεμο δια αντιπροσώπων στην Ουκρανία.
Η αποκάλυψη έρχεται από το Tass στο οποίο μίλησε ο κυβερνήτης της ρωσικής περιοχής Pskov.
Σύμφωνα με τον Mikhail Vedernikov, μη επανδρωμένα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ αποπειράθηκαν να εισβάλλουν στον ρωσικό εναέριο χώρα - και σε ορισμένες περιπτώσεις το έπραξαν -πριν από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, στις 24 Φεβρουαρίου 2022.
Συνεχείς απόπειρες
«Δεν έχουμε κάνει ποτέ εκτενή αναφορά σε αυτό, αλλά υπήρξαν απόπειρες στρατιωτικών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και άλλων αεροσκαφών να περάσουν τα σύνορα», είπε ο Vedernikov.
Όλη αυτή η δραστηριότητα «άνθιζε» πριν από τη έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, σημείωσε ο κυβερνήτης.
«Σαφώς όλα αυτά έχουν επιδεινωθεί περαιτέρω προς το παρόν», πρόσθεσε ο Vedernikov.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η περιοχή του Pskov συνορεύει με δύο κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, τη Λετονία και την Εσθονία, δύο χώρες που διάκεινται εχθρικά απέναντι στη Ρωσία και πρωτοστατούν σε ενέργειες κατά της Μόσχας.
Η εχθρική στάση του ΝΑΤΟ
Η ρωσική ηγεσία αρκετές φορές στο παρελθόν ακόμα και μεσούσης της στρατιωτικής επιχείρησης την περικύκλωση της χώρας από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία και την πολεμική στάση της, που επιβεβαιώνεται από τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα της συμμετοχής μισθοφόρων από νατοϊκές χώρες στον πόλεμο της Ουκρανίας αλλά και τον εξοπλισμό, τον οποίο αποστέλλει αφειδώς η Δύση στο καθεστώς Zelensky.
HIMARS και drones
Εξάλλου οι ρωσικές δυνάμεις έρχονται καθημερινά αντιμέτωπες στην Ουκρανία με πληθώρα δυτικών όπλων των πλέον προηγμένων μάλιστα που διαθέτουν οι χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ.
Μόλις το Σάββατο (26/11/2022) οι Ρώσοι κατέστρεψαν μία αποθήκη πυρομαχικών για τους αμερικανικούς πυραύλους HIMARS στην περιοχή του οικισμού Kushugum στη Zaporizhzhia.
Λίγες ώρες νωρίτερα ρωσική αεράμυνα κατέρριψε τέσσερις πυραύλους HIMARS και τρία drones πάνω από την Kherson.
Επιπλέον, τέσσερις πύραυλοι HIMARS αναχαιτίστηκαν στην περιοχή Mirnoye.
Το 33% των δυτικών όπλων στην Ουκρανία καταστράφηκε
Πάντως οι Αμερικανοί είναι αρκετά προβληματισμένοι από το γεγονός, πως τα όπλα τους δεν μπορούν να βάλουν φραγμό στις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο ουκρανικό έδαφος και αυτό συμβαίνει πριν η Μόσχα ενισχύσει τις δυνάμεις της, κάτι που θα γίνει τον Δεκέμβριο.
Η προπαγάνδα περί ανωτερότητας των δυτικών όπλων καταρρέει εντός των τειχών από δημοσίευμα των New York Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα περίπου το ένα τρίτο των περίπου 350 πυροβολαρχιών που προμήθευσαν στην Ουκρανία οι δυτικές χώρες έχουν καταστραφεί.
Όπως επισημαίνουν οι New York Times, η οργάνωση της επισκευής αυτών των όπλων αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ.
Στο πλαίσιο αυτό ο στρατός των ΗΠΑ οργάνωσε μια βάση επισκευής στην Πολωνία.
Τους τελευταίους μήνες σε αυτή την βάση έχουν γίνει συντήρηση και επισκευή όπλων που έχουν υποστεί ζημιές στην Ουκρανία.
Η ουκρανική πλευρά θεωρεί απαραίτητο τέτοιες βάσεις επισκευής να βρίσκονται πιο κοντά στο πεδίο της μάχης.
Καταστροφή Ουκρανίας σε 24 ώρες
Εν τω μεταξύ ο Paul Craig Roberts πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, σε δηλώσεις του τόνισε ότι «οι δυτικοί λαοί έχουν μια εντελώς λανθασμένη εικόνα της κατάστασης. Η Ρωσία θα μπορούσε να καταστρέψει την Ουκρανία σε μια μέρα χωρίς να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα».
Τη δήλωση αυτή έγραψε ο Roberts στον ιστότοπό του.
Σύμφωνα με πρώην υπάλληλο της αμερικανικής διοίκησης, η Ρωσία δεν κάνει τέτοια βήματα λόγω ιστορικών κοινοτήτων.
«Η Ουκρανία και ο λαός της είναι μέρος της Ρωσίας για δεκαετίες.
Αυτό είναι ένα είδος διεθνικού γάμου», είπε ο Roberts, προσθέτοντας ότι η Μόσχα «δεν θέλει να είναι υπεύθυνη για την ανοικοδόμηση της ουκρανικής υποδομής».
Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ανακοίνωσε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση ως απάντηση στο αίτημα των ηγετών των δημοκρατιών του Ντονμπάς για βοήθεια.
Στη συνέχεια, η Δύση επέβαλε κυρώσεις μεγάλης κλίμακας κατά της Ρωσίας και αύξησε την προμήθεια όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στο Κίεβο κατά ποσά που υπολογίζονται σε αυτό το στάδιο σε δισεκατομμύρια δολάρια.
Σχόλια αναγνωστών