Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η μεγάλη κλοπή με τις τιμές στα ράφια των super markets... άλλες τιμές αναγράφονται στα προιόντα... άλλες στο ταμείο

Η μεγάλη κλοπή με τις τιμές στα ράφια των super markets... άλλες τιμές αναγράφονται στα προιόντα... άλλες στο ταμείο
Οι καταναλωτές είναι alert όταν πάνε για ψώνια στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς τους δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις τιμές των προϊόντων στο ράφι και στις τιμές που περνούν από την ταμειακή μηχανή
Σχετικά Άρθρα
Με τη «γίδα στην πλάτη» πιάνεται η μία μετά την άλλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ όταν έχει άλλη τιμή στο ράφι και άλλη τιμή στο ταμείο εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχει επέβαλε ο Άδωνις Γεωργιάδη για τον περιορισμό του πληθωρισμού.
Πλέον οι καταναλωτές είναι alert όταν πάνε για ψώνια στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς τους δίνοντας ιδιαίτερη επιμονή στις τιμές των προϊόντων στο ράφι και στις τιμές που περνούν από την ταμειακή μηχανή.
Τα περιστατικά πλέον έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο με το BN να είναι αυτόπτης μάρτυρας σε ανάλογο περιστατικό
Ο πελάτης διαπιστώνει ότι η τιμή στο ράφι σε σχέση με την τιμή που πέρασε από το ταμείο είχε απόκλιση 3,30 ευρώ.
Ο επανέλεγχος των προϊόντων και συγκεκριμένα σε ένα προϊόν έβγαλε λαβράκι.
Η τιμή στο ράφι έλεγε 14,48 ευρώ και η υπάλληλος στο ταμείο χτύπησε 17,78 ευρώ.
Ο πελάτης οδήγησε την υπάλληλο της αλυσίδας στο ράφι που επιβεβαίωσε την αναγραφόμενη τιμή στο ράφι.
Η πρώτη κίνηση ήταν να αποσύρει το καρτελάκι και να επιστρέψει στο ταμείο για να περάσει τη μείωση με βάση την αναγραφόμενη τιμή.
Ο καταναλωτής πιστώνεται άμεσα τη διαφορά των 3,30 ευρώ.
Ο αρχικός λογαριασμός ήταν στα 32,42 ευρώ και μετά το «λάθος» ο τελικός λογαριασμός μειώθηκε στα 29,12 ευρώ.
Η παράβαση τιμωρείται αυστηρά από το υπουργείο Ανάπτυξης και στην περίπτωση που η αλυσίδα έχει πιαστεί με άλλη παράβαση στο παρελθόν το όνομα της δίνεται στη δημοσιότητα όπως συνέβη με τις πρόσφατες 4 αλυσίδες.
Το BN δεν θα δώσει στη δημοσιότητα το όνομα της αλυσίδας στην παρούσα φάση αλλά θα αναρτήσει τις αποδείξεις που βεβαιώνουν το περιστατικό.
Ωστόσο θα παραδώσει τις αποδείξεις στη ΔΙ.ΜΕ.Α που ως αρμόδια ελεγκτική Αρχή θα αναλάβει να ολοκληρώσει την έρευνα για τη γενικότερη συμπεριφορά της αλυσίδας έναντι του καταναλωτικού κοινού.

Οι καταναλωτές χάνουν την εμπιστοσύνη τους

Οι διοικήσεις των επιχειρήσεων ζουν το δικό τους «Γολγοθά» καθώς καθημερινά παραβιάζουν την νομοθεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο όμως λαμβάνει ένα μικρό μέρος για τα όσα συμβαίνουν  στα καταστήματα των σούπερ μάρκετ.
Η φήμη των αλυσίδων στα μάτια των καταναλωτών μειώνεται με ταχείς ρυθμούς δημιουργώντας ρήγμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Σε ρόλο μετεωρολόγου οι εταιρείες επικοινωνίας

Οι παραβάτες διαχειρίζονται την επικοινωνιακή κρίση ως ένα φαινόμενο παροδικό ενώ οι εταιρείες επικοινωνίας των επιχειρήσεων ακόμη δεν έχουν κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος και το αντιμετωπίζουν ως «μετεωρολόγοι» που λένε μετά τη καταιγίδα θα έχουμε ηλιοφάνεια και το θέμα θεωρείται ότι αντιμετωπίστηκε.
Οι μεθοδεύσεις παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού από τα σούπερ μάρκετ ακυρώνουν στην πράξη τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις που είχαν πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια αλλά έγιναν σε λάθος κατεύθυνση αφού εστίασαν στην κινητή τηλεφωνία και πόσο έμειναν ευχαριστημένοι.
Τα σούπερ μάρκετ στους πρώτους περιορισμούς που έθεσε το υπουργείο Ανάπτυξης έγιναν «μπακάλικα» άλλων εποχών.
Τα στελέχη δεν τολμούν να δώσουν απαντήσεις για τα όσα συμβαίνουν στην αγορά και διοχετεύουν μέσω τρίτων απαντήσεις ρίχνοντας την ευθύνη στους υπαλλήλους.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης