σύμβολα :
ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. ΣΥΜ/ΧΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΤΑΣ/ΩΝΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣΟΡΓ/ΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔ/ΡΟΥ Α.ΕΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε. (ΚΟ)COCA-COLA HBC AGΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε. (ΚΟ)
γράφει :
Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης από τις 27 Ιουλίου που έγραψε το υψηλό του υποχωρεί κάτι λιγότερο από 10%
Η πρόσφατη διόρθωση έφερε αρκετές μετοχές να έχουν καταγράψει σημαντικές απώλειες από τα υψηλά τους.
Είναι ενδεικτικό πως μόνο δύο μετοχές βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα υψηλά τους, ενώ οι υπόλοιπες 23 καταγράφουν απώλειες έως και 24%.
Πρώτη σε απώλειες είναι η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής, η οποία από τα ιστορικά υψηλά των 21,34 ευρώ που έγραψε στις 20 Ιουνίου υποχωρεί 24%.
Οι απώλειες συνδέονται με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης, με άλλες πληροφορίες να αναφέρουν πως πρέπει να οριστικοποιηθούν κρίσιμες λεπτομέρειες που αφορούν την επόμενη μέρα της εταιρείας μετά την εξαγορά, και άλλες να αναφέρουν πως δεν υπάρχει πλέον deal.
Όλα αυτά έχουν επηρεάσει την πορεία της μετοχής, ενώ σημειώνεται πως στις 17 Αυγούστου έγραψε και χαμηλό έτους στα 15,92 ευρώ.
Δεύτερη σε απώλειες είναι η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς η οποία βρίσκεται περίπου 22,5% μακριά από τα υψηλά των σχεδόν 3,6 ευρώ που είχε γράψει στις 19 Ιουλίου.
Ωστόσο, η πορεία της δικαιολογείται αφού το δικό της ράλι ήταν σημαντικά μεγαλύτερο έναντι των άλλων συστημικών.
Η Ελλάκτωρ υποχωρεί 22% και η Alpha Bank 20,3%, η οποία εδώ και μήνες έχει χειρότερη συμπεριφορά έναντι των άλλων συστημικών, δηλαδή έχει απόδοση χαμηλότερη.
Η Ελβάλχαλκορ χάνει 19,5% και η Lamda 18,1%. Και οι δύο μετοχές δεν είχαν δείξει διάθεση να ακολουθήσουν την αγορά στην ανοδική κίνηση.
Η ΔΕΗ υποχωρεί 18,3% και ο ΟΤΕ, ο οποίος συγκαταλέγεται επίσης στις μετοχές που δεν έδωσαν ανοδική κίνηση, 16,2%.
Απώλειες 16,2% έχει η Eurobank, η ΕΥΔΑΠ 15,5% η οποία και λόγω αρνητικών αποτελεσμάτων επίσης δεν έχει δώσει κίνηση, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ 14,5%, τα ΕΛΠΕ 15% και η Εθνική 14%.
Η Coca Cola έχει απώλειες 12,91%.
Η Aegean μετά από μία εξαιρετική κούρσα ανόδου και καταγραφή νέων ιστορικών υψηλών υποχωρεί 14,3% από τα ιστορικά υψηλά της.
Υπενθυμίζεται πως δημοσίευσε εξαιρετικό εξάμηνο το οποίο είχε κέρδη για πρώτη φορά στην ιστορία της, βάζοντας τις βάσεις για εξαιρετική χρήση.
Η Viohalco υποχωρεί 12,6%, η Τιτάν 11%, η Motor Oil 11% και η Quest 10%.
Ουσιαστικά η Quest είχε πιάσει πρόσφατα τα υψηλά που είχε γράψει στις 17 Ιουλίου, αλλά μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων, όπου φάνηκε ότι η αύξηση του τζίρου δεν μπόρεσε να περάσει στα κέρδη, κατέγραψε σημαντική υποχώρηση.
Η Autohellas υποχωρεί 9,3% από τα ιστορικά υψηλά της.
Η Μυτιληναίος μετά από μία εντυπωσιακή ανοδική πορεία είναι 8,7% χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά της.
Η Σαράντης έχει απώλειες 9,8%, η Cenergy 9,4% από τα ιστορικά υψηλά της, η Jumbo 6,3% από τα επίσης ιστορικά υψηλά της και ο ΟΠΑΠ μόλις 4,5%.
Σημειώνεται πως ο ΟΠΑΠ μετά την ανακοίνωση της διανομής προμερίσματος 1 ευρώ, το οποίο ήταν τεράστια έκπληξη για την αγορά ξαναπροσέγγισε τα υψηλά που είχε γράψει στις 22 Μαΐου.
Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης από τις 27 Ιουλίου που έγραψε το υψηλό του υποχωρεί κάτι λιγότερο από 10%.
Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών