Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

QCM: Ένοχοι οι απατεώνες της Folli Follie, αποδόθηκε δικαιοσύνη – Ένας θρίαμβος για τη διαφάνεια και τη λογοδοσία

tags :
QCM: Ένοχοι οι απατεώνες της Folli Follie, αποδόθηκε δικαιοσύνη – Ένας θρίαμβος για τη διαφάνεια και τη λογοδοσία
Οι ακτιβιστές short sellers διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην αποκάλυψη της εταιρικής απάτης και στην προστασία των επενδυτών
Σε πανηγυρισμούς ξέσπασε η ακτιβιστική επενδυτική εταιρεία QCM, που αποκάλυψε το σκάνδαλο Foli Follie, μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τους τότε επικεφαλής της εταιρείας Δημήτρη και η Καίτη Κουτσολιούτσου, αλλά και τον υιό τους Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.
«Ένοχοι οι απατεώνες της Folli Follie! Ποινές: 11-17 χρόνια.
Αποδόθηκε δικαιοσύνη. Αυτός είναι ένας θρίαμβος για τη διαφάνεια και τη λογοδοσία.
Επαινούμε τους ελληνικούς θεσμούς για την ακλόνητη δέσμευσή τους στη δικαιοσύνη.
Οι ακτιβιστές short sellers διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην αποκάλυψη της εταιρικής απάτης και στην προστασία των επενδυτών.
Ας είναι αυτό μια αυστηρή προειδοποίηση για τους απατεώνες του παρελθόντος και του μέλλοντος: Ο χρόνος σας έχει τελειώσει.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ακεραιότητα της αγοράς και την προστασία των επενδυτών» έγραψε στο Twitter ο ο ιδρυτής της QCM, Gabriel Grego.
Στη φυλακή ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος - Βραχιολάκι για Καίτη και Δημήτρη - Καθείρξεις από 10 έως 17 έτη

Στο μεταξύ, δεκτό έκανε το δικαστήριο το αίτημα του ζεύγους Δημήτρη και Καίτης Κουτσολιούτσου για κατ' οίκον έκτιση της ποινής που τους επέβαλε.
Αντίθετα ο γιος του ζευγαριού, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος θα οδηγηθεί στη φυλακή.
Το δικαστήριο σε κλίμα έντασης από τους συνηγόρους των δύο γηραιών καταδικασμένων αποδέχθηκε το αίτημα για κατ' οίκον έκτιση του ζευγαριού λόγω ηλικίας.
Επίσης, το δικαστήριο αρνήθηκε να χορηγήσει ανασταλτικό στην έφεση των τριών μελών της οικογένειας, Δημήτρη, Καίτη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, που δημιούργησε την μεγάλη εταιρία κοσμημάτων, ενώ αντίστοιχα αποφάσισε και για τον φυγόδικο συνεργάτη της εταιρίας στον ασιατικό κλάδο.
Αντίθετα οι δικαστές αποδέχθηκαν ανασταλτικό στην έφεση της γυναίκας συνεργάτη της οικογένειας Κουτσολιούτσου.
Οι όροι που ορίστηκαν για την καταδικασμένη συνεργάτη είναι απαγόρευση εξόδου από την χώρα, υποχρεωτική εμφάνιση μία φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα και καταβολή χρηματικής εγγύησης 10 χιλιάδων ευρώ.

Βαριές ποινές

Ποινές κάθειρξης από 10 έως και 17 έτη επέβαλε στα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και στους δύο συνεργάτες τους που κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση των παραποιημενων οικονομικών στοιχείων της Folli Follie, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Το δικαστήριο επέβαλε την μεγαλύτερη ποινή στον ιδρυτή του Ομίλου Folli Follie Δημήτρη Κουτσολιούτσο, ανακοινώνοντας κάθειρξη 17 ετών στον 83χρονο κατηγορούμενο.
Στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο επιβλήθηκε κάθειρξη 11 ετών.
Στην Αικατερίνη Κουτσολιούτσου ανακοινώθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών.
Για τους δυο καταδικασθέντες συνεργάτες της οικογένειας Κουτσολιούτσου, οι ποινές είναι 10 έτη κάθειρξη για μία γυναίκα και 15 έτη στον καταζητούμενο πρώην στέλεχος του ασιατικού κλάδου της εταιρίας.

«Όχι» στην αποδέσμευση της περιουσίας της οικογένειας Κουτσολιούτσου

«Όχι» ομόφωνα είπε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στην αποδέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Κουτσολιούτσου και της Folli Follie, υπέρ της προσωρινής διοίκησης της εταιρείας.
Το δικαστήριο αποφάσισε τη διατήρηση των δεσμεύσεων των περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων προκειμένου με αυτά να ικανοποιηθούν οι παθόντες της υπόθεσης.
Το ζήτημα της αποδέσμευσης έθεσε στο δικαστήριο η προσωρινή διοίκηση της εταιρείας, λέγοντας πως πρόκειται για ζήτημα ζωτικής σημασίας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξυγίανσης της εταιρείας.
Αντίθετη στο αίτημα εμφανίστηκε η υπεράσπιση των κατηγορουμένων τονίζοντας πως αυτά τα περιουσιακά στοιχεία δεν μπορούν να αποσπούν καθώς θεωρούνται προϊόντα εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και επομένως πρέπει να διατηρηθεί το καθεστώς δέσμευσης για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.
Στη δίκη έχουν γίνει δεκτοί ως παθόντες, μικρομέτοχοι, ο ΕΦΚΑ, η Alpha Bank, και το λεγόμενο «υπερταμείο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης