Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμετανόητος Biden: «Μόνο αν κατέβει ο Θεός να μου το πει, θα αποσυρθώ... Αλλά δεν θα κατέβει» - «Eγώ μόνο, κερδίζω τον Trump»

Αμετανόητος Biden: «Μόνο αν κατέβει ο Θεός να μου το πει, θα αποσυρθώ... Αλλά δεν θα κατέβει» - «Eγώ μόνο, κερδίζω τον Trump»
«Μια κακή παρένθεση»  ήταν για τον πρόεδρο Biden η επίδοσή του στην τηλεμαχία με τον Trump - «Κανείς δεν είναι ικανότερος» για να κερδίσει τις εκλογές, υποστήριξε σε συνέντευξή του στο ABC
Σχετικά Άρθρα
«Εάν ο Παντοδύναμος Θεός ερχόταν και μου έλεγε "Joe, βγες από την κούρσα"», θα το έκανα. Αλλά ο Παντοδύναμος Θεός δεν θα έρθει, οπότε κι εγώ δεν φεύγω από την κούρσα», δήλωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Joe Biden αναφερόμενος στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, σε συνέντευξη στο ABC, που μεταδόθηκε τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος.
Παρότι εμφανίστηκε πιο άνετος σε σύγκριση με την τηλεμαχία της 27ης Ιουνίου, ο Joe Biden δεν απέφυγε σε ορισμένες περιπτώσεις τις ημιτελείς ή κάπως ασύνδετες προτάσεις.
Επί 22 λεπτά υπερασπίστηκε με πείσμα την υποψηφιότητά του για μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, αμφισβητώντας τις δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στον Donald Trump και εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως πρόκειται για μια αμφίρροπη κούρσα, «στήθος με στήθος».

«Μια κακή παρένθεση» η τηλεμαχία

Στην συνέντευξη στον George Stefanopoulos ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden αναγνώρισε για ακόμη μια φορά ότι η εμφάνισή του στην προ ημερών τηλεμαχία με τον Donald Trump δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, υπογραμμίζοντας όμως ότι ήταν μια «κακή βραδιά»ένα μεμονωμένο συμβάν και «μια κακή παρένθεση» λόγω του κρυολογήματος που τον ταλαιπωρούσε.
Τα σχόλια αυτά διατυπώθηκαν από τον Biden κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC και απόσπασμά της είδε το φως της δημοσιότητας.
«Αισθανόμουν χάλια… είχα ένα άσχημο κρυολόγημα» εκείνη την ημέρα, είπε ο Biden.
Ο George Stefanopoulos τον ρώτησε ευθέως αν παρακολούθησε αργότερα την τηλεμαχία για να σχηματίσει καλύτερη άποψη σχετικά με την επίδοσή του.
«Δεν νομίζω, όχι» απάντησε ο Biden.
Η απογοητευτική επίδοση του 81χρονου Δημοκρατικού προέδρου στο ντιμπέιτ με τον 78χρονο Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του, στις 27 Ιουνίου, είχε ως αποτέλεσμα να μπαίνει στο μικροσκόπιο κάθε δημόσια εμφάνιση του Joe Biden.
Biden_1.jpg
«Κανείς δεν είναι ικανότερος» για να κερδίσει τις εκλογές

«Κανείς δεν είναι ικανότερος (από εμένα)» για να είναι πρόεδρος ή για να κερδίσει αυτές τις εκλογές, υποστήριξε επίσης ο πρόεδρος Biden.
Η απογοητευτική επίδοση του 81χρονου Biden στο ντιμπέιτ με τον 78χρονο Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του, στις 27 Ιουνίου, είχε ως αποτέλεσμα ορισμένοι Δημοκρατικοί να εγείρουν ζήτημα απόσυρσης της υποψηφιότητάς του. Ήδη τέσσερις Δημοκρατικοί βουλευτές έχουν παροτρύνει τον Joe Biden να εγκαταλείψει την κούρσα για τον Λευκό Οίκο.
Ο ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος έθεσε επίσης το ζήτημα του γνωστικού τεστ που έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη ο Ντόναλντ Τραμπ, ρωτώντας τον πρόεδρο Biden εάν θα ήταν έτοιμος να υποβληθεί σε τέτοιου είδους αξιολόγηση.
Ο αμερικανός πρόεδρος απάντησε πως η άσκηση των καθηκόντων του ισοδυναμεί με γνωστικό τεστ στο οποίο υποβάλλεται καθημερινά.

Άλλος ένας Δημοκρατικός βουλευτής καλεί τον πρόεδρο Biden να αποσύρει την υποψηφιότητά του

Ο Mike Quigley έγινε ο τέταρτος Δημοκρατικός βουλευτής που προτρέπει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden να εγκαταλείψει την κούρσα για τον Λευκό Οίκο, τέσσερις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές.
Μιλώντας στο MSNBC, ο βουλευτής Mike Quigley, ο οποίος εκπροσωπεί το Ιλινόι στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αναγνωρίζει ότι στον πρόεδρο Biden οφείλεται «ευγνωμοσύνη», αλλά υπογραμμίζει πως «το μόνο που μπορείτε να κάνετε τώρα» για «να αποτρέψετε την απόλυτη καταστροφή», είναι «να παραιτηθείτε και να αφήσετε κάποιον άλλον να το κάνει αυτό» (σ.σ. δηλαδή να είναι αντίπαλος του Donald Trump στις εκλογές του Νοεμβρίου).
Οι άλλοι τρεις βουλευτές των Δημοκρατικών που έχουν καλέσει τον πρόεδρο Biden να εγκαταλείψει την εκλογική κούρσα είναι οι Λόιντ Ντόγκετ (Τέξας), Ραούλ Γκριχάλβα (Αριζόνα) και Σεθ Μούλτον (Μασαχουσέτη).

Μπέρδεψε τον εαυτό του με την Harris: Περιέγραψε τον εαυτό του ως «την πρώτη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με μαύρο Πρόεδρο»

Νωρίτερα, σε μια νέα γκάφα ο Αμερικάνος Πρόεδρος, μπέρδεψε τα λόγια του σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Φιλαδέλφεια, δηλώνοντας υπερήφανος που είναι «η πρώτη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με έναν μαύρο πρόεδρο». 
Ειδικότερα, είπε τα εξής: «Είμαι περήφανος, όπως είπα, που είμαι η πρώτη αντιπρόεδρος, η πρώτη μαύρη γυναίκα... που υπηρέτησε με έναν μαύρο Πρόεδρο.
Περήφανος που συνεργάζομαι με την πρώτη μαύρη γυναίκα δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο.
Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούμε να κάνουμε γιατί είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».
Ο 81χρονος πρόεδρος αναφερόταν στην Kamala Harris και τον διορισμό της ως πρώτης μαύρης γυναίκας αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, μπερδεύοντας τα λόγια του και τη θέση που κατείχε ο ίδιος, όταν υπηρετούσε ως αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση του Barack Obama.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης