Τελευταία Νέα
Διεθνή

Koshkin (Ρώσος Συνταγματάρχης): Η Ουκρανία επιδιώκει να σύρει στον πόλεμο Λευκορωσία και Πολωνία - Στέλνει τρία μηνύματα στην Ευρώπη

Koshkin (Ρώσος Συνταγματάρχης): Η Ουκρανία επιδιώκει να σύρει στον πόλεμο Λευκορωσία και Πολωνία - Στέλνει τρία μηνύματα στην Ευρώπη
Η Ουκρανία θέλει να δώσει σήμα στην Ευρώπη ότι, εάν η τελευταία δεν βοηθήσει, τότε η Ουκρανία δεν πρόκειται να υπερασπιστεί την «ευρωπαϊκή δημοκρατία».
Οι κινήσεις των ουκρανικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία δείχνουν ξεκάθαρα την επιθυμία του Κιέβου να παρασύρει το Μινσκ στη συνεχιζόμενη σύγκρουση, λέει ο βετεράνος Ρώσος στρατιωτικός και ειδικός σε διεθνείς υποθέσεις συνταγματάρχης Andrei Koshkin.
«Πρώτα από όλα, το Κίεβο επιδιώκει να επεκτείνει τη γεωγραφία της σύγκρουσης, να παρασύρει τη Λευκορωσία σε αυτήν, ελπίζοντας ότι θα εμπλακεί και η Πολωνία», λέει ο Koshkin στο Sputnik.
«Δεύτερον, εν μέσω της εξελισσόμενης προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ – εάν ο Joe Biden δεν καταφύγει σε ριζοσπαστικά μέτρα, τότε ο Donald Trump θα τερματίσει τη σύγκρουση (εφόσον πρόεδρος) και θα ξεκινήσει έρευνες για τις οικογενειακές υποθέσεις του Biden στην Ουκρανία».
Τρίτον, η Ουκρανία θέλει να δώσει σήμα στην Ευρώπη ότι, εάν η τελευταία δεν βοηθήσει, τότε η Ουκρανία δεν πρόκειται να υπερασπιστεί την «ευρωπαϊκή δημοκρατία».
Παρόλα αυτά, ο Koshkin εμφανίζεται σκεπτικός σχετικά με την ικανότητα της Ουκρανίας να αναγκάσει μια άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Λευκορωσία.
«Πρόκειται για πρόκληση που διοργάνωσε το καθεστώς του Κιέβου σε μια προσπάθεια να αποσταθεροποιήσει τη Λευκορωσία, να προσελκύσει την προσοχή των δυτικών χωρών», λέει, προσθέτοντας ότι δεν πιστεύει ότι ούτε η Πολωνία θα εισέλθει άμεσα στη σύγκρουση.
Τούτου λεχθέντος, τα ουκρανικά στρατεύματα που συγκεντρώνονται στα σύνορα με τη Λευκορωσία ανησυχούν τόσο στο Μινσκ όσο και στη Μόσχα, και αποσταθεροποιεί την κατάσταση στην περιοχή, παρατηρεί ο Koshkin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης