Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO - ΠΑΣΟΚ: Συντριπτικό προβάδισμα Ανδρουλάκη για την προεδρία, με 39,4% έναντι 22,3% το Δούκα – Στο 19,9% ο Γερουλάνος

Δημοσκόπηση GPO - ΠΑΣΟΚ: Συντριπτικό προβάδισμα Ανδρουλάκη για την προεδρία, με 39,4% έναντι 22,3% το Δούκα – Στο 19,9% ο Γερουλάνος
Τη Μιλένα Αποστολάκη προτιμά το 7,9% των ψηφοφόρων του κόμματος, ενώ ο Μιχάλης Κατρίνης συγκεντρώνει 5%
Σχετικά Άρθρα
Συντριπτικό προβάδισμα στον Νίκο Ανδρουλάκη, δίνει η πρώτη δημοσκόπηση για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ (Οκτώβριος 2024), καθώς ο νυν πρόεδρος του κόμματος συγκεντρώνει το 39,4% της προτίμησης των ψηφοφόρων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά».
Σε μεγάλη απόσταση, ακολουθεί ο Χάρης Δούκας με 22,3%, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος συγκεντρώνει 19,9%.
Τη Μιλένα Αποστολάκη προτιμά το 7,9% των ψηφοφόρων του κόμματος, ενώ ο Μιχάλης Κατρίνης συγκεντρώνει 5%.
Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση δεν συμπεριλαμβάνονται η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Γιάννης Κανελλάκης, που δήλωσαν την υποψηφιότητά τους αφότου είχε ξεκινήσει η μέτρηση της GPO.
Επίσης, σε ό,τι αφορά στο αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών για το ΠΑΣΟΚ, το 71,8% του συνόλου αποτιμά αρνητικά το αποτέλεσμα, τη στιγμή που οι ψηφοφόροι του κόμματος θεωρούν σε ποσοστό 46% ότι το αποτέλεσμα ήταν θετικό, έναντι 52% που πιστεύει πως, παρά τη μικρή εκλογική άνοδο, δεν επιτεύχθηκαν οι πολιτικοί στόχοι που είχαν τεθεί.

Νωρίτερα σήμερα 6/7, ο Ν. Ανδρουλάκης -σε άρθρο του σε εφημερίδα- ανέφερε πως «το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που ταύτισε τη διαδρομή του με τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού, ανακτά σταθερά τον πρωταγωνιστικό ρόλο του».
Ο κ. Ανδρουλάκης  σημειώνει ότι «μετά από μία δύσκολη δεκαπενταετία για το κόμμα μας, οι χειρότερες μέρες είναι πλέον πίσω μας", τονίζει  πως "είμαι ο τελευταίος που θα ισχυριστεί ότι όλα έγιναν σωστά. Δεν έγιναν και γι’ αυτό ανέλαβα την ευθύνη», αλλά υπό την ηγεσία του αυτά τα 2,5 χρόνια το ΠΑΣΟΚ έκανε μόνο βήματα μπροστά.
Δηλώνει αποφασισμένος να υπηρετήσει δυο συγκεκριμένους στόχους και εξηγεί «πρώτον, να βελτιώσουμε τη λειτουργία του κόμματος κάνοντας το πιο σύγχρονο και συμμετοχικό, αντίβαρο στην κρίση αντιπροσώπευσης που σαρώνει το πολιτικό σύστημα και δεύτερον με τις πολιτικές μας πρωτοβουλίες να ξαναγίνουμε η φωνή των μη προνομιούχων της εποχής μας και της μεσαίας τάξης όχι μόνο στην περιφέρεια αλλά και στα μεγάλα αστικά κέντρα. Των ανέργων, των νέων υπο-απασχολουμένων, των χαμηλόμισθων, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των χαμηλοσυνταξιούχων».

43532.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης