Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Στις κάλπες σήμερα (7/7) για τον β΄ γύρο των βουλευτικών εκλογών - Φόβοι για επεισόδια

Γαλλία: Στις κάλπες σήμερα (7/7) για τον β΄ γύρο των βουλευτικών εκλογών - Φόβοι για επεισόδια
Yπάρχουν φόβοι για επεισόδια το βράδυ της Κυριακής 7/7 - Σε επιφυλακή 30.000 αστυνομικοί
Σχετικά Άρθρα
Στις κάλπες για τον β΄ γύρο των βουλευτικών εκλογών προσέχονται σήμερα, Κυριακή 7/7, οι Γάλλοι ψηφοφόροι, για να ψηφίσουν σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, όπου η ακροδεξιά θα μπορούσε να ανέλθει στην εξουσία και μάλιστα, να είναι η πρώτη από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ήδη ψήφισαν το προηγούμενο 24ωρο οι Γάλλοι στα υπερπόντια εδάφη και στις ΗΠΑ, δίνοντας το σήμα για τον δεύτερο γύρο των ιστορικής σημασίας βουλευτικών εκλογών.
Μάλιστα, οι πρώτοι ψηφοφόροι ήταν του Αγίου Πέτρου και Μικελόν, του μικρού συμπλέγματος νησίδων στον βόρειο Ατλαντικό, ενώ ακολούθησαν η Γουιάνα, οι Αντίλλες, οι Γάλλοι που ζουν στην αμερικανική ήπειρο και η Πολυνησία, κατόπιν η Νέα Καληδονία.
Σημειώνεται ότι στον πρώτο γύρο την προηγούμενη Κυριακή ο Εθνικός Συναγερμός της Le Pen ήρθε πρώτος με 32%, έχουν ήδη εκλέγει 76 βουλευτές, (στους 577 συνολικά), οι οποίοι στην (μονοεδρική) εκλογική τους περιφέρεια έλαβαν πάνω από το 51% των ψηφισάντων, ενώ στις υπόλοιπες περιφέρειες προκρίθηκαν για να αναμετρηθούν στον β΄ γύρο οι δύο πρώτοι της κάθε εκλογικής περιφέρειας, αλλά και οι υποψήφιοι που έλαβαν πάνω από το 12,5% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.
Όμως, μετά την απόφαση των παρατάξεων του Μacron και της αριστεράς να αποσύρουν στις αρχές της εβδομάδας από την αναμέτρηση τους υποψήφιούς τους που δεν είχαν σημαντικές πιθανότητες να εκλεγούν, στη μεγάλη πλειονότητα των εκλογικών περιφερειών θα αναμετρηθούν την Κυριακή 7/7 δύο υποψήφιοι, όπου στις περισσότερες περιπτώσεις ο ένας θα είναι ακροδεξιός.
Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, (που στην περίπτωση του δεύτερου γύρου των γαλλικών βουλευτικών εκλογών είναι πάντα υψηλού κινδύνου) μειώνει τις πιθανότητες να έχει στη νέα Εθνοσυνέλευση την απόλυτη πλειοψηφία το κόμμα της Le Pen .
Στο μεταξύ, δεδομένου ότι το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας, σε ένα άκρως τεταμένο κλίμα, σηματοδοτήθηκε από επιθέσεις και βιαιοπραγίες κατά υποψηφίων ή ακτιβιστών, υπάρχουν φόβοι για επεισόδια το βράδυ της Κυριακής 7/7.
Έτσι, σε επιφυλακή βρίσκονται 30.000 αστυνομικοί, εκ των οποίων 5.000 στο Παρίσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης