Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δολοφονία Ψυχικό: Την Πέμπτη 11/7 απολογείται έλαβε ο «Γιώργος», ο κατηγορούμενος ως εκτελεστής του τοπογράφου

Δολοφονία Ψυχικό: Την Πέμπτη 11/7 απολογείται έλαβε ο «Γιώργος», ο κατηγορούμενος ως εκτελεστής του τοπογράφου
Μεταφέρθηκε με ισχυρά μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια
Σχετικά Άρθρα
Την Πέμπτη 11/7 το πρωί θα οδηγηθεί στον Ανακριτή για να απολογηθεί ο 44χρονος «Γιώργος», ο κατηγορούμενος για την δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου έξω από τα γραφεία της εταιρίας του στο Ψυχικό, μετά από προθεσμία που ζήτησε και έλαβε από τον δικαστικό λειτουργό.
Ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγο μετά τις 9 το πρωί, όπου αρχικά οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές σε βάρος του με βάση το υλικό που συνέλεξαν οι αστυνομικοί.

Η διαδικασία

Στην συνέχεια, ο 44χρονος, που σύμφωνα με την δικογραφία είναι αυτός που εκτέλεσε με αλλεπάλληλους πυροβολισμούς τον τοπογράφο, οδηγήθηκε στον Ανακριτή από ζήτησε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του έναντι της κατηγορίας για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Σε δηλώσεις που έκανε ο δικηγόρος του, Νίκος Αλέτρας, κατά την έξοδο από τα δικαστήρια, υποστήριξε πως ο 44χρονος «αρνείται τις κατηγορίες και την εμπλοκή του.
Ό,τι κι αν υπάρχει, από τη στιγμή που δεν έχουμε πρόσβαση στο υλικό, δεν μπορώ να τοποθετηθώ για τίποτα.
Είμαστε σε φάση αναμονής για να μελετήσουμε τη δικογραφία».

Στοιχείο - κλειδί που οδήγησε τους αστυνομικούς στην αποκάλυψη της ταυτότητας του ήταν όπως φαίνεται το πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό που συγκέντρωσαν πριν και μετά τη δολοφονία του 54χρονου.


Από την ανάλυση του οπτικού υλικού οι αστυνομικοί διαπίστωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ότι ο εκτελεστής, μετά τη δολοφονία φτάνει με το μαύρο σκούτερ στην περιοχή του Ζωγράφου, το σταθμεύει σε πάρκινγκ πολυκατοικίας και επιβιβάζεται στη δική του -μεγαλύτερου κυβισμού- μοτοσικλέτα.
Τόσο η μοτοσικλέτα του 44χρονου όσο και το σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία, βρέθηκαν και μεταφέρθηκαν για εξερεύνηση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.
Για την εξιχνίαση της υπόθεσης και την ανακάλυψη του κινήτρου του δολοφόνου οι αστυνομικοί πήγαν στη Μύκονο- όπου κυρίως δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά το θύμα και έλαβαν καταθέσεις από άτομα που τον γνώριζαν ή συνεργάζονταν με τον τοπογράφο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης