Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Ο Erdogan επιδιώκει αναθέρμανση των σχέσεων με Συρία - Δεν αποκλείει συνάντηση με Assad

Τουρκία: Ο Erdogan επιδιώκει αναθέρμανση των σχέσεων με Συρία - Δεν αποκλείει συνάντηση με Assad
«Τώρα έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο που μόλις ο Bashar al-Assad κάνει ένα βήμα προς τη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία, θα του δείξουμε την ίδια προσέγγιση»
Σχετικά Άρθρα
Την πρόθεσή του να καλέσει τον Σύρο ομόλογό του Bashar al-Assad στην Τουρκία «ανά πάσα στιγμή», εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, σε μία προσπάθεια αποκατάστασης των σχέσεων μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού.
«Μπορεί να στείλουμε πρόσκληση ανά πάσα στιγμή», δήλωσε στους δημοσιογράφους εν πτήσει κατά την επιστροφή του από το Βερολίνο όπου παρακολούθησε το Euro 2024, σύμφωνα με το Anadolu.
Ανέφερε επίσης ότι ορισμένοι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, πρότειναν συνάντηση με τον Bashar al-Assad στην Τουρκία.
«Τώρα έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο που μόλις ο Bashar al-Assad κάνει ένα βήμα προς τη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία, θα του δείξουμε την ίδια προσέγγιση».
Τα σχόλια έρχονται μετά την κλιμάκωση των εντάσεων την τελευταία εβδομάδα κατά των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία, όπου όχλος επιτέθηκε σε ιδιοκτησίες και οχήματα που άνηκαν σε Σύρους στην πόλη Kayseri της κεντρικής Ανατολίας.
Η Τουρκία φιλοξενεί περίπου 3,2 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης