Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Μόσχα ο Ινδός πρωθυπουργός Modi – Συνάντηση με Putin

Στη Μόσχα ο Ινδός πρωθυπουργός Modi – Συνάντηση με Putin
Είναι η πρώτη επίσκεψη του Modi στη Ρωσία μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία
Την πρώτη του επίσκεψη στη Ρωσία, μετά την έναρξη του πολέμου με την Ουκρανία, θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Naredra Modi.
«Ανυπομονώ να επανακαθορίσω τη διμερή μας σχέση με τον φίλο μου Vladimir Putin και να μοιραστούμε τις απόψεις μας πάνω σε πολλά περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Modi, ο οποίος θα πραγματοποιήσει από σήμερα Δευτέρα 8/7 διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα.
Ο Ρώσος πρόεδρος θα συναντηθεί ανεπισήμως με τον Ινδό πρωθυπουργό σήμερα το βράδυ και θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν πάνω σε μια ελεύθερη ατζέντα.
Όπως αναφέρεται από το Κρεμλίνο, στο επίκεντρο θα βρεθούν διμερή αλλά και διεθνή θέματα.
Η Ρωσία είναι ο βασικός πάροχος όπλων και πετρελαίου της Ινδίας, παρά το γεγονός ότι η αντιπαράθεσή της Μόσχας με τη Δύση και η προσέγγισή της προς την Κίνα επηρέασαν αρνητικά τις διμερείς σχέσεις.
Σημειώνεται πως η Ινδία έχει αρνηθεί να καταδικάσει την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία και μετέχει στους BRICS, όπου το βασικό ζητούμενο είναι η δημιουργία ενός πολυπολικού κόσμου ενώ διατηρεί καλές σχέσεις και με τη Δύση.
Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ηγέτες ήταν τον Σεπτέμβριο του 2022 στο Ουζμπεκιστάν, στη σύνοδο του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης