Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαφος το Politico για Macron: Τραγική φιγούρα, προκάλεσε χάος και σφαγή στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας

Κόλαφος το Politico για Macron: Τραγική φιγούρα, προκάλεσε χάος και σφαγή στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας
Η Γαλλία είναι πλέον πολιτικά πιο διχασμένη από ό,τι ήταν εδώ και δεκαετίες.
Ως μία μοναχική και τραγική φιγούρα, που προκάλεσε χάος και σφαγή στην πολιτική ζωή της Γαλλίας, περιγράφει το Politico τον πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron.
«Καθισμένος με τον Macron στην πολυτελή καμπίνα του Air Force One της Γαλλίας, ρώτησα τον Γάλλο πρόεδρο σε ποιον εμπιστεύεται τα μυστικά του.
Με ποιον μοιράζεται τα βαθύτερα συναισθήματά του όταν το βάρος του αξιώματος τον βαραίνει;
Στην αρχή, δεν φάνηκε να καταλαβαίνει την ερώτησή μου.
Για να τον βοηθήσω, του πρότεινα ίσως τη σύζυγό του και πρώην καθηγήτρια θεατρικής αγωγής στο λύκειο, Μπριζίτ;
Ο σύμβουλός του στα μέσα ενημέρωσης που καθόταν απέναντί μας λάτρεψε αυτή την ιδέα και τον ενθάρρυνε με προθυμία να την υποστηρίξει.
Αντ' αυτού, ο Macron απάντησε μάλλον αρνητικά.
Μετά από άλλη μια μακρά παύση και πολλή σκέψη, βρήκε τελικά την απάντηση: "εγώ ο ίδιος", είπε», αναφέρει το δημοσίευμα του Politico.
Όπως τονίζει ο αρθρογράφος, «τον περασμένο Απρίλιο συνόδευσα τον Macron και τη συνοδεία του στην Κίνα σε επίσημη κρατική επίσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας πέρασα πολλές ώρες παρουσία του προέδρου και των στενότερων συμβούλων του, συμπεριλαμβανομένων δύο ξεχωριστών συνεντεύξεων στην καμπίνα του αεροπλάνου του.
Αρκετοί από τη συνοδεία του μου μίλησαν ανοιχτά για τον πρόεδρο και την προσωπικότητά του, με την προϋπόθεση της ανωνυμίας».

Σόκαρε τους πάντες

Τον περασμένο μήνα, στον απόηχο μιας συντριπτικής ήττας στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Macron σόκαρε ακόμη και τους στενότερους συμβούλους του προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές.
Ο απίστευτα αντιδημοφιλής πρόεδρος πήρε ένα μεγάλο ρίσκο, που έριξε την πολιτική της χώρας στο χάος.
Την Κυριακή, με συμμετοχή ρεκόρ, ο γαλλικός λαός αψήφησε τις δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι η ακροδεξιά θα ήταν η μεγαλύτερη δύναμη στο κοινοβούλιο της χώρας.
Αντ' αυτού, μια αριστερή συμμαχία που περιλαμβάνει ένα μεγάλο ποσοστό ακροαριστερών βουλευτών, όπως τους χαρακτηρίζει το Politico, συγκέντρωσε τις περισσότερες έδρες.
Το αποτέλεσμα αφήνει τον κεντρώο συνασπισμό του Macron στα τάρταρα, χάνοντας περίπου το ένα τρίτο των εδρών του και σε τροχιά μακρινής δεύτερης θέσης στο κοινοβούλιο.
Η Γαλλία είναι πλέον πολιτικά πιο διχασμένη από ό,τι ήταν εδώ και δεκαετίες.

Δεν ακούει κανέναν

«Ο Macron δεν ακούει κανέναν», εκμυστηρεύτηκε ένας από τους στενότερους συμβούλους του στο ταξίδι στην Κίνα πέρυσι.
«Και πραγματικά μισεί να χάνει», πρόσθεσε.
«Θέλει να αποπλανήσει τους πάντες», ανέφερε ένα άλλο μέλος του στενού κύκλου.
«Αλλά μεγάλο μέρος της Γαλλίας τρέφει ένα προσωπικό, βίαιο μίσος γι' αυτόν... είναι πολύ νέος, πολύ όμορφος και πολύ έξυπνος για πολλούς Γάλλους - και είναι στο DNA μας να θέλουμε να αποκεφαλίσουμε τον ηγέτη μας» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Έχει πραγματικά βαθιά ανάγκη να τον αγαπήσουν», είπε ένας άλλος.
Αλλά ο Macron μπορεί να παρηγορηθεί με την ανατροπή του ακροδεξιού bête noire του.
Και τουλάχιστον εξακολουθεί να παραμένει ο κεντρικός χαρακτήρας στο δράμα της γαλλικής πολιτικής σκηνής.
Ο Γάλλος πρόεδρος είναι ένας πραγματικά γοητευτικός χαρακτήρας και όχι μόνο για τους σπασίκλες της πολιτικής.
Ένας στενός σύμβουλος του προέδρου, ανέφερε στον ανταποκριτή του Politico, ότι ο Γάλλος πρόεδρος δεν κοιμάται σχεδόν ποτέ και αισθάνεται φυλακισμένος στο Μέγαρο των Ηλυσίων, την επίσημη κατοικία του Γάλλου προέδρου στο κέντρο του Παρισιού.
Έτσι, περπατάει μόνος του τη νύχτα στην πόλη.
«Για κάποιο λόγο, δεν μπορώ να βγάλω αυτή την εικόνα από το μυαλό μου - ο μοναχικός θεατρίνος που κανείς δεν καταλαβαίνει, που δεν ακούει κανέναν άλλον εκτός από τον εαυτό του, περιπλανιέται στους όμορφους δρόμους του Παρισιού στο σκοτάδι, υποδυόμενος την τραγική φιγούρα του μαχόμενου προέδρου της Γαλλίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης