Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu: Δεν θα υποχωρήσουμε από τις αρχές μας για συμφωνία στη Γάζα – Να ασκηθεί πίεση στη Hamas

Netanyahu: Δεν θα υποχωρήσουμε από τις αρχές μας για συμφωνία στη Γάζα – Να ασκηθεί πίεση στη Hamas
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken έφτασε το βράδυ της Κυριακής 18 Αυγούστου για το ένατο ταξίδι του στη Μέση Ανατολή από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στη Γάζα με την επίθεση της Hamas στις 7 Οκτωβρίου.
Το Ισραήλ είναι δεσμευμένο σε περίπλοκες διαπραγματεύσεις για την επιστροφή των ομήρων του που κρατούνται στη Γάζα αλλά θα πρέπει επίσης να τηρήσει αρχές που είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλειά του, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu κατά την έναρξη της συνεδρίασης του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου.
«Υπάρχουν πράγματα για τα οποία μπορούμε να είμαστε ευέλικτοι, και υπάρχουν πράγματα για τα οποία δεν μπορούμε να είμαστε ευέλικτοι, και που επιμένουμε σε αυτά.
Ξέρουμε πολύ καλά πώς να διακρίνουμε τη διαφορά ανάμεσα στα δυο», είπε.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken, την ίδια ώρα, έφτασε το βράδυ της Κυριακής 18 Αυγούστου για το ένατο ταξίδι του στη Μέση Ανατολή από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στη Γάζα με την επίθεση της Hamas στις 7 Οκτωβρίου.
Πρόκειται να συναντήσει Ισραηλινούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Netanyahu, καθώς ο Λευκός Οίκος αναφέρει ότι η συμφωνία είναι έτοιμη να κλείσει.
Εξάλλου, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ζήτησε «να κατευθυνθεί η πίεση στη Hamas», καταγγέλλοντας την «επίμονη άρνησή» της σε μια συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα
Η Hamas, μέχρι τώρα, επιμένει στην άρνησή της και δεν έστειλε καν εκπρόσωπο στις διαπραγματεύσεις της Ντόχα.
Κατά συνέπεια, η πίεση θα πρέπει να κατευθυνθεί προς τη Hamas, και όχι προς την ισραηλινή κυβέρνηση» δήλωσε ο Netanyahu, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης