Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση της Emine Erdogan (Τουρκία): Να προστατεύσουμε τα παιδιά στις εμπόλεμες ζώνες – Κάθε δέκα λεπτά πεθαίνει ένα μωρό στη Γάζα

Παρέμβαση της Emine Erdogan (Τουρκία): Να προστατεύσουμε τα παιδιά στις εμπόλεμες ζώνες – Κάθε δέκα λεπτά πεθαίνει ένα μωρό στη Γάζα

Η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας μίλησε για τη δυστυχία των παιδιών στις ζώνες συγκρούσεων

Σχετικά Άρθρα
Η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας Emine Erdogan κάλεσε την παγκόσμια κοινότητα να διασφαλίσει ένα αξιοπρεπές μέλλον για τα παιδιά στις ζώνες συγκρούσεων, τονίζοντας την ανάγκη για άμεση δράση για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και της ευημερίας τους.
Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα στην 4η Σύνοδο Κορυφής Συζύγων των Ηγετών που πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο, τόνισε τα δεινά των παιδιών σε περιοχές που έχουν υποστεί πόλεμο όπως η Ουκρανία, η Συρία και η Γάζα, δηλώνοντας ότι ο κόσμος οφείλει σε αυτά τα παιδιά ένα μέλλον πέρα από το «να πολεμούν ή να πεθαίνουν».
Απευθυνόμενη στη σύνοδο κορυφής, η οποία επικεντρώθηκε στην «ασφάλεια των παιδιών», η σύζυγος του Erdogan εξέφρασε την ανησυχία της για τις αυξανόμενες απειλές για τα δικαιώματα των παιδιών σε ζώνες συγκρούσεων.
Επισήμανε την τραγική πραγματικότητα ότι τα βρέφη θάβονται χωρίς ποτέ να καταγράφονται και οι θάνατοι παιδιών θεωρούνται απλώς θύματα πολέμου.
«Το μέλλον της ανθρωπότητας ανθίζει μέσω των παιδιών, ωστόσο σήμερα γινόμαστε μάρτυρες μιας παγκόσμιας δοκιμασίας για την προστασία του δικαιώματός τους στη ζωή», είπε.
Η Emine επέστησε ιδιαίτερη προσοχή στη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, όπου παιδιά πεθαίνουν κάθε δέκα λεπτά και εννέα στα δέκα αντιμετωπίζουν πείνα και δίψα.
Ρώτησε:
«Πώς μπορούμε να δεχθούμε έναν κόσμο όπου ένα παιδί λέει:
«Είμαι τόσο κουρασμένος, θέλω να πεθάνω και να ξεκουραστώ», προτιμώντας τον θάνατο από τη ζωή;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης