Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναντά Trump, Kamala Harris ο Zelensky για το σχέδιο… νίκης της Ουκρανίας

Συναντά Trump, Kamala Harris ο Zelensky για το σχέδιο… νίκης της Ουκρανίας
Κατά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα
Πέραν του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky αναμένεται κατά την επικείμενη επίσκεψη του στις ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα και στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ να έχει συναντήσεις τόσο με την αντιπρόεδρο και υποψήφια των Δημοκρατικών, Kamala Harris όσο και με τον πρώην πρόεδρο και υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Donald Trump.
Ο Trump ήδη έχει παραδεχθεί ότι θα συναντηθεί με τον Zelensky ενώ και η Kamala Harris έκανε γνωστό ότι προτίθεται να δει τον Ουκρανό πρόεδρο.
Οι συναντήσεις αυτές θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, μια και ο Zelensky αναμένεται να παρουσιάσει τόσο στον πρόεδρο Biden όσο και σε Trump και Harris το περίφημο… σχέδιο νίκης της Ουκρανίας επί της Ρωσίας.
Σε δηλώσεις του ο Zelensky υποστηρίζει ότι το σχέδιο αυτό, το οποίο σκοπεύει να φέρει την ειρήνη στην Ουκρανία διατηρώντας την χώρα δυνατή και ικανή να αποφύγει κάθε σενάριο «παγώματος» της σύγκρουσης, είναι έτοιμο.
«Το πιο σημαντικό κομμάτι του σχεδίου είναι η εφαρμογή του» επισήμανε στο χθεσινοβραδινό μήνυμά του ο Zelensky, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για την ειρήνη στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης