Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη – Biden και Harris απειλούσαν τον επικεφαλής συνόρων του Σαν Ντιέγκο να κρύβει τους τρομοκράτες που συνέλαβε

Αποκάλυψη – Biden και Harris απειλούσαν τον επικεφαλής συνόρων του Σαν Ντιέγκο να κρύβει τους τρομοκράτες που συνέλαβε
Δεν πρόκειται απλώς για μετανάστες χωρίς έγγραφα που αναζητούν μια καλύτερη ζωή, αλλά για άτομα με δεσμούς με τρομοκρατικές οργανώσεις
Σε μια πρωτοφανή αποκάλυψη, ενώπιον του Κογκρέσου μάλιστα, προχώρησε ο πρώην επικεφαλής της συνοριακής περιπολίας του Σαν Ντιέγκο, Aaron Heitke, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση Biden – Harris ότι συγκάλυπτε την απότομη αύξηση των συναντήσεων με ύποπτους τρομοκράτες στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.
Κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής με τίτλο "Μια χώρα χωρίς σύνορα: Πώς οι πολιτικές ανοιχτών συνόρων των Biden-Harris έχουν υπονομεύσει την ασφάλεια", ο Heitke είπε ότι δεν δημοσίευσε κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των Αλλοδαπών Ειδικού Ενδιαφέροντος (SIAs ) — άτομα με γνωστούς ή ύποπτους δεσμούς με την τρομοκρατία — που συνελήφθησαν στην Καλιφόρνια.
«Μου είπαν ότι δεν μπορούσα να δώσω καμία πληροφορία σχετικά με αυτή την αύξηση των SIA ή να αναφέρω καμία από τις συλλήψεις», κατέθεσε ο Heitke.
«Η διοίκηση προσπαθούσε να πείσει το κοινό ότι δεν υπήρχε απειλή στα σύνορα».
Σύμφωνα με τον Heitke, οι συλλήψεις ατόμων με τρομοκρατικούς δεσμούς αυξήθηκαν στα ύψη υπό τον πρόεδρο Joe Biden.
Ο πρώην επικεφαλής της Συνοριακής Περιπολίας αποκάλυψε ότι πριν από το 2021, ο τομέας του είχε συλλάβει από 10 έως 15 SIA ετησίως.
Μέχρι το 2022, ο αριθμός αυτός είχε εκτοξευθεί σε πάνω από 100, με ακόμη περισσότερους να καταγράφονται το 2023.
«Μόλις έγινε γνωστό ότι τα σύνορα ήταν πολύ πιο εύκολο να περάσουν, το Σαν Ντιέγκο συνέλαβε πάνω από 100 SIA το 2023, και πολύ περισσότερους το 2023.
Αυτοί είναι μόνο που πιάσαμε», προειδοποίησε ο Heitke.

Οι ανησυχίες

Η μαρτυρία βόμβα εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την εθνική ασφάλεια, καθώς ο Heitke ισχυρίστηκε περαιτέρω ότι η κυβέρνηση Biden επέτρεψε σε ορισμένους παράνομους να διασχίσουν τα σύνορα να εγκατασταθούν σε τοπικές κοινότητες που δεν ήταν εξοπλισμένες για να χειριστούν την εισροή.
Ο επόπτης της κομητείας του Σαν Ντιέγκο, Jim Desmond, ο οποίος επίσης κατέθεσε, επέκρινε τη διοίκηση για τη μεταβίβαση του κόστους μεταφοράς αυτών των ατόμων στους τοπικούς φορολογούμενους.
Ο Clay Higgins, R-La., πρόεδρος της υποεπιτροπής για την ασφάλεια και την επιβολή των συνόρων, δεν μάσησε τα λόγια κατά τη διάρκεια της ακρόασης, χαρακτηρίζοντας την τρέχουσα κατάσταση "αυτοπροκαλούμενη συνοριακή κρίση" και "απειλή για την πατρίδα εκ των έσω την πατρίδα», αναφέρει η Just the News.
«Τερματίζοντας αποτελεσματικές πολιτικές και προγράμματα της εποχής Trump που μας προστάτευαν, η κυβέρνηση Biden-Harris μας άφησε σκόπιμα ευάλωτους σε πιθανές επιθέσεις τρομοκρατών και εγκληματιών που κυκλοφορούν ελεύθερα στις κοινότητές μας», είπε ο Higgins.

Αυξάνονται οι απειλές

Η μαρτυρία παρουσιάζει την πραγματική εικόνα των πολιτικών της κυβέρνησης για τα σύνορα, που οι επικριτές υποστηρίζουν ότι έχουν αφήσει τις ΗΠΑ εκτεθειμένες σε επικίνδυνες απειλές.
Η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων των ΗΠΑ (CBP), η οποία λειτουργεί υπό το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, βρίσκεται στο επίκεντρο για τον χειρισμό της κλιμακούμενης κρίσης.
Ωστόσο, ο γραμματέας της CBP, Alejandro Mayorkas, υπερασπίστηκε τις ενέργειες της διοίκησης σε πρόσφατη συνέντευξή του, λέγοντας ότι οι αλλαγές σχεδιάστηκαν για να αντιμετωπίσουν μια πολυετή καθυστέρηση στις ακροάσεις για το άσυλο.
"Καθώς το ανεκτέλεστο έχει αυξηθεί και μεγαλώσει, η ουσιαστικά ημερομηνία δίκης τους, αν θέλετε - η ημερομηνία κατά την οποία θα διεκδικήσουν την τελική αξία τους - καθορίζεται χρόνια και χρόνια μακριά.
Αυτό ήταν το status quo", είπε.
Καθώς όμως ο αριθμός των συλλήψεων που συνδέονται με την τρομοκρατία συνεχίζει να αυξάνεται, πολλοί αναρωτιούνται εάν οι πολιτικές της κυβέρνησης για τα ανοιχτά σύνορα έχουν θέσει τη χώρα σε κίνδυνο.
«Δεν πρόκειται απλώς για μετανάστες χωρίς έγγραφα που αναζητούν μια καλύτερη ζωή», κατέθεσε ο Heitke.
"Πρόκειται για άτομα με δεσμούς με τρομοκρατικές οργανώσεις. Και δεν τους πιάνουμε όλους".
Με τις ανησυχίες στα σύνορα να αυξάνονται και τα διακυβεύματα υψηλότερα από ποτέ, η κυβέρνηση Biden αντιμετωπίζει αυξανόμενες πιέσεις να αποκαταστήσει την ασφάλεια και τη διαφάνεια στα νότια σύνορα πριν να είναι πολύ αργά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης