Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ελλάδα – Σλοβενία 96-68: «Γαλανόλευκη» ραψωδία με… σπασμένα φρένα και το Παρίσι δεν «χάνεται»! (video)

tags :
Ελλάδα – Σλοβενία 96-68: «Γαλανόλευκη» ραψωδία με… σπασμένα φρένα και το Παρίσι δεν «χάνεται»! (video)

Μία Εθνική «όνειρο», κατατρόπωσε την παρέα του Λούκα Ντόντσιτς και έκλεισε την θέση της στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά στο ΣΕΦ! Η Ελλάδα κέρδισε με 96-68 τη Σλοβενία (06/07) και πλέον, είναι μόλις ένα βήμα μακριά από τα «φώτα» του Παρισιού και τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ούτε που αγχώθηκε, ούτε που κοίταξε πίσω! Η Ελλάδα πάτησε στο παρκέ του ΣΕΦ αποφασισμένη να… ξεμπερδεύει από νωρίς με τους Σλοβένους και το κατάφερε!

«Καθαρίζοντας» ουσιαστικά από πολύ νωρίς, η Εθνικής μας ομάδα επικράτησε με 96-68 (06/07) και πέρασε στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά, όπου θα διεκδικήσει μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, κόντρα σε Κροατία ή Δομινικανή Δημοκρατία (07/07, 21:00).

Κορυφαίος για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ήταν ο Τόμας Γουόκαπ, με 19 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ γεμάτη εμφάνιση πραγματοποίησε και πάλι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Σε σπουδαίο βράδυ βρέθηκε και ο Βασίλης Τολιόπουλος, που σταμάτησε στους 17 πόντους!

Για τους Σλοβένους ο Λούκα Ντόντσιτς κατέθεσε και την… ψυχή του στο παρκέ, αλλά ακόμα και αυτό, δεν αρκούσε, όντας απελπιστικά μόνος. Το κοντέρ του σταμάτησε στους 21 πόντους, μαζί με 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Με μία εκκίνηση από άλλον…πλανήτη, η Ελλάδα έδειξε από το πρώτο κιόλας λεπτό τις διαθέσεις της, απέναντι στους Σλοβένους! Έπειτα από τρία λεπτά παιχνιδιού, είχε ήδη «τρέξει» ένα σερί 13-0, «σοκάροντας» απόλυτα τους αντιπάλους της!

Μπορεί ο Ντόντσιτς σε εκείνο το σημείο να πέτυχε το πρώτο καλάθι για το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, όμως στο παρκέ, δεν άλλαξε τίποτα. Η Εθνική μας ομάδα ήταν ασταμάτητη και με ένα τρίποντο από το… σπίτι του, ο Τολιόπουλος έβαλε την «υπογραφή» του στο φινάλε της πρώτης περιόδου, για να εκτοξεύσει τη διαφορά στο +18 (32-14)!

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να ηγείται επιθετικά, η «Επίσημη Αγαπημένη» κατάφερε να φτάσει ακόμα και σε απόσταση 23 πόντων (42-19), στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης, έπειτα από εύστοχη βολή του «Τόλιο». Από εκεί και πέρα όμως, η Σλοβενία βρήκε ρυθμό και κατάφερε να μειώσει.

Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, ο «Luka Magic» βρήκε στόχο πίσω από τη γραμμή των 6.75μ., για να γράψει το 47-33, με το οποίο οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος, η Ελλάδα είπε να «παίξει» σε… επανάληψη, όσα πραγματοποίησε στο παρκέ στο πρώτο ημίχρονο. Με ένα γρήγορο 6-0, έφτασε και πάλι στο +20, δείχνοντας πως είχε το ματς στον απόλυτο έλεγχό της.

Ό,τι και να έκανε ο Ντόντσιτς έμοιαζε και ήταν, ουσιαστικά, απελπιστικά μόνος. Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη παρέμεναν σταθερά μπροστά σε διψήφια επίπεδα και μπήκαν στο τελευταίο μέρος με το σκορ υπέρ τους στο 66-50.

Εκεί, την «σκυτάλη» πήρε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, με δύο διαδοχικά τρίποντα, για το 72-53, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε… καταιγίδα! Ο Τολιόπουλος τον μιμήθηκε, ο ίδιος έβαλε ακόμα ένα και με το 82-53, στα 7’22’’ για το φινάλε, τα πάντα είχαν κριθεί. Η Ελλάδα νίκησε τελικά με 96-68 και πήρε με τον τρόπο αυτό, το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό!

Τα δεκάλεπτα: 32-14, 47-33, 66-50, 96-68

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Πηγή: www.bnsports.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης