Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Κάτοικοι και δήμος Καλαμαριάς αντιδρούν στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για τη Μαρίνα Αρετσούς

Θεσσαλονίκη: Κάτοικοι και δήμος Καλαμαριάς αντιδρούν στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για τη Μαρίνα Αρετσούς
Πολίτες ζητούν να συνεχίσουν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία
Σχετικά Άρθρα
Τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων και φορέων της Θεσσαλονίκης έχουν προκαλέσει τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για τη Μαρίνα της Αρετσούς.
Συγκεκριμένα, λένε “όχι” σε μία περιοχή κλειστή για τους πολίτες, με περίφραξη και υπερδόμηση, ενώ λένε “ναι” στην ελεύθερη πρόσβαση όλων στην παραλία.
Κυριακή (7/7) πρωί και στην μαρίνα Αρετσούς ψαράδες καθαρίζουν τα δίχτυα τους και πολίτες απολαμβάνουν τον ήλιο, περπατούν, κάνουν τζόκινγκ και ποδήλατο. Κάτοικοι και φορείς εκφράζουν την αγωνία τους και τις αντιρρήσεις τους στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για κατασκευή ξενοδοχείων και κατοικιών.
Πολίτες ζητούν να συνεχίσουν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία και ζητούν το «πάγωμα» των σχεδίων του ΤΑΙΠΕΔ που είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Αυτή τη στιγμή η Μαρίνα της Αρετσούς διαθέτει 242 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη μέχρι 30 μέτρα μήκος και είναι έκτασης 77.852 τ.μ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Καλαμαριάς, το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ απειλεί να μετατρέψει τον «πνεύμονα» της περιοχής σε μία περίκλειστη περιοχή, με υπερδόμηση κυριολεκτικά στη θάλασσα, περίφραξη 2 μ. ύψους από σκυρόδεμα, στερώντας από κατοίκους και επισκέπτες το δημόσιο χώρο.
Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς, στο οποίο θα κληθούν όλοι οι βουλευτές της Θεσσαλονίκης και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας για να ενημερωθούν για τις θέσεις του Δήμου και της κοινωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης