Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Xωρίς ενεργή εστία η φωτιά στα διυλιστήρια της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους - Τρεις οι τραυματίες

Xωρίς ενεργή εστία η φωτιά στα διυλιστήρια της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους - Τρεις οι τραυματίες
Εξαιρετικά επικίνδυνη πυρκαγιά - Σε ετοιμότητα δύο νοσοκομεία - 112 για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι - Κλειστή η παλιά εθνική οδός
(Συνεχές upd) Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τρίτης (17/9) στην Πυροσβεστική για μεγάλη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil.
Σύμφωνα με αναφορές κατοίκων, ακούστηκαν αλλεπάλληλες εκρήξεις ενώ για την κατάσβεση επιχείρησαν δεκάδες πυροσβέστες.
Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα social media, ένα τεράστιο πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού υψώθηκε στην περιοχή, σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη πυρκαγιά.
Από την πυρκαγιά τραυματίστηκαν τρία άτομα, που διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κορίνθου.
Σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε καλή κατάσταση.
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν απειλούνται δεξαμενές γεμάτες με μαζούτ και η φωτιά είναι στις παλαιές εγκαταστάσεις.
Ενας πύργος έχει πέσει από τη φωτιά ενώ έχουν κλείσει όλες οι στρόφιγγες που συνδέουν δεξαμενές και εγκαταστάσεις ώστε να απομονωθεί το σημείο έναρξης.
Φαίνεται ότι οι φλόγες μετά τις 7.30 το απόγευμα είχαν υποχωρήσει αλλά οι καπνοί ήταν πυκνοί.
Η φωτιά προκλήθηκε από εργασίες τεχνικών μέσα στο διυλιστήριο και συγκεκριμένα σε δεξαμενή όπου βρίσκονταν τεχνικοί για καθαρισμό και σημειώθηκε έκρηξη.

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημερώνει τον Πρωθυπουργό

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, ενημερώνει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στα διυλιστήρια.
Με εντολή της Πυροσβεστικής και του ΟΣΕ, η αμαξοστοιχία 1324 παραμένει στον σταθμό της Κινέτας και η αμαξοστοιχία 1327 παραμένει στον σταθμό της Κορίνθου, εξαιτίας πυρκαγιάς στην περιοχή της Ελευσίνας.
Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις δρομολογίων.
Επίσης, πραγματοποιείται διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Πατρών από το ύψος του κόμβου Αγίων Θεοδώρων έως και το ύψος των διοδίων Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Τι αναφέρει η εταιρεία

Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες. Η κατάσταση είναι σε ύφεση.
Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα.
Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές. Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή.
fwto-72-640x426-1.webp
Κλειστή η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου

Λόγω της πυρκαγιάς σε χώρο των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους, πραγματοποιείται διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών -Κορίνθου, όπως ενημερώνει η Τροχαία.
Η διακοπή σημειώνεται από το ύψος του κόμβου Αγίων Θεοδώρων έως το ύψος των διοδίων Καλαμακίου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Διακόπτονται τα δρομολόγια από τον ΟΣΕ

Επιπροσθέτως, με εντολή της Πυροσβεστικής και του ΟΣΕ, η αμαξοστοιχία 1324 παραμένει στον σταθμό της Κινέτας και η αμαξοστοιχία 1327 παραμένει στον σταθμό της Κορίνθου, εξαιτίας της πυρκαγιάς.
Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις δρομολογίων.
fotia2.png


isthmia-motoroil-1-1024x671.jpg
Προς το παρόν, δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για τα αίτια του περιστατικού ή για τυχόν τραυματίες.
Για την κατάσβεση επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις – 9 οχήματα και 30 πυροσβέστες – που συνεχώς κλιμακώνονται.
 Επιχειρούν πυροσβεστικά των διυλιστηρίων και παράλληλα συνδράμουν οι δυνάμεις του ΠΣ.
motoroil.png.webp
Η περιοχή βρίσκεται υπό στενή επιτήρηση, ενώ οι αρχές καλούν τους κατοίκους να παραμείνουν μακριά από το σημείο μέχρι να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για την εξέλιξη της κατάστασης.
112_mot.jpeg

Σύμφωνα με μαρτυρίες από την περιοχή, ακούγονται συνεχείς εκρήξεις, γεγονός που προκαλεί την έντονη ανησυχία των κατοίκων.460396936_10225019940186375_7853863332081424246_n.jpg
460190303_10160292922131765_3700388205456209302_n.jpg

Με το βλέμμα και στη μετοχή

Την ίδια ώρα, με αγωνία παρακολουθεί την εξέλιξη της πυρκαγιάς και η επενδυτική κοινότητα, που αναμένεται να σταθμίσει τον αντίκτυπο που θα έχει στην εταιρεία.
Υπενθυμίζεται πως η μετοχή της Motor Oil έκλεισε στις 17/7 στα 21,6 ευρώ, με τη συνολική κεφαλαιοποίηση, ύστερα από αιφνίδια υποβάθμιση από την MSCI, να ανέρχεται πλέον στα 2,4 δισεκ. ευρώ.
Σε σύγκριση, με ευρωπαϊκές ανταγωνίστριες εταιρείες εμφανίζει διπλάσια απόδοση επένδυσης (ROI) καθώς ανέρχεται σε 14,08%, ενώ σε ό,τι αφορά το μέρισμα η μερισματική απόδοση ανέρχεται σε 8,57% και το payout ratio κινείται σε 26,29% έναντι μέσου όρου 25% του κλάδου.
Σημειωτέον πως η εταιρεία, πέρα από την πυρκαγιά, είχε να αντιμετωπίσει και τον έκτακτο φόρο της κυβέρνησης στα διυλιστήρια...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης