Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αποφυλακίζεται ο Αναστάσιος Πάλλης, πρώην στενός συνεργάτης του Βίκτωρα Ρέστη - Θα πρέπει να καταβάλλει εγγύηση ύψους 500 χιλ. ευρώ

tags :
Αποφυλακίζεται ο Αναστάσιος Πάλλης, πρώην στενός συνεργάτης του Βίκτωρα Ρέστη - Θα πρέπει να καταβάλλει εγγύηση ύψους 500 χιλ. ευρώ
Tο δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ή τέλεσης νέων αδικημάτων
Την αποφυλάκιση του Αναστάσιου Πάλλη, πρώην στενού συνεργάτη του εφοπλιστή, Βίκτωρα Ρέστη, που κατηγορείται για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της τράπεζας FBB, αποφάσισε, με βούλευμά του, το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.
Tο δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ή τέλεσης νέων αδικημάτων και διέταξε την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους. Του απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα και του επιβλήθηκε και εγγύηση 500.000 ευρώ για να αφεθεί ελεύθερος.
Υπενθυμίζεται ότι ο Α. Πάλλης καταζητείτο με δύο εντάλματα σύλληψης και παραδόθηκε τελικά τον Δεκέμβριο του 2013. Τα δύο εντάλματα που είχαν εκδοθεί σε βάρος του αφορούσαν το οπλοστάσιο που βρέθηκε σε έρευνα στις εγκαταστάσεις του πολεμικού του μουσείου στη Βάρη αλλά και στην κατοικία του καθώς και στα δάνεια ύψους 5,8 εκατ. ευρώ που είχε λάβει από την τράπεζα FBB συμφερόντων Βίκτωρα Ρέστη (ο οποίος επέστρεψε τα χρήματα). Για την υπόθεση των δανείων αντιμετωπίζει τα κακουργήματα της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Στον Αν. Πάλλη ασκήθηκε ποινική δίωξη και για την κακουργηματική κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής καθώς τον περασμένο Οκτώβριο υπήρξαν καταγγελίες σε βάρος του από τον πρώην συνεργάτη του Εντουαρντ Στέισι για απαγωγή και για αποθήκευση στο Κορωπί 4.000 όπλων. Μάλιστα ο καταγγέλλων είχε συσχετίσει την υπόθεση των όπλων με την εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής.
Στις έρευνες στη βίλα του στη Βούλα βρέθηκαν διάφορα πυροβόλα όπλα, φυσίγγια κ.α ενώ εντοπίστηκαν και ναζιστικά σύμβολα, σβάστικες, στρατιωτικές στολές, φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων προσώπων της περιόδου. Ακολούθησε έρευνα από την Αντιτρομοκρατική στις εγκαταστάσεις του πολεμικού μουσείου στη Βάρη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.
Ο ίδιος αρνείται τα περί αρπαγής, υποστηρίζει ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη Χρυσή Αυγή, ενώ για τα όπλα ισχυρίζεται έχει τα νομιμοποιητικά έγγραφα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης