Τελευταία Νέα
Οικονομία

Enrico Letta (πρώην πρωθυπουργός Ιταλίας): Στο σωστό δρόμο η Ελλάδα - Να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Enrico Letta (πρώην πρωθυπουργός Ιταλίας): Στο σωστό δρόμο η Ελλάδα - Να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις
Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο, ωστόσο δεν πρέπει να επαναπαυτεί στις δάφνες της, τόνισε νωρίτερα ο επίσης πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Mario Monti
Στο σωστό δρόμο κινείται η Ελλάδα, αναγνώρισε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Enrico Letta, χαιρετίζοντας τις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς.
Μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του Economist, ο Letta συνέστησε στην Ελλάδα να συνεχίσει την προσπάθεια και να μη σταματήσει τις μεταρρυθμίσεις.
Η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, ωστόσο δεν πρέπει να επαναπαυτεί στις δάφνες της, τόνισε νωρίτερα ο επίσης πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Mario Monti, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας αναφέρθηκε στα στερεότυπα που επικρατούν στις χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά και πολλές φορές θέτουν εμπόδια στη ταχεία λήψη αποφάσεων για την ενίσχυση των χωρών του Νότου.
Η σύγκλιση μεταξύ Βορρά και Νότου είναι σημαντική, ωστόσο στις χώρες του Βορρά συνεχίζουν και υπάρχουν στερεότυπα για την «απειθαρχία» του Νότου, εξήγησε ο Mario Monti.
Ο Monti αναγνώρισε τις προσπάθειες του ευρωπαϊκού Νότου σε δημοσιονομικό επίπεδο, ωστόσο κάλεσε τις Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία να συνεχίσουν την προσπάθεια και να μην «επαναπαυτούν στις δάφνες τους», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, κάλεσε τη Γερμανία να είναι πιο υποστηρικτική δεδομένου ότι δανείζεται με μηδενικά επιτόκια.
Αναφερόμενος στην Ιταλία και τον ρόλο που διαδραμάτισε προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα του Νότου, επεσήμανε ότι ήταν η μοναδική χώρα που δεν επέλεξε το δρόμο του Μνημονίου.
Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Benoit Coeure, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ο οποίος τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα δεν εισέρχεται στη διάκριση Βορράς – Νότος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης