Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αθώες περιστερές - Goldman Sachs και J P Morgan χειραγωγούν τις αναλύσεις τους για Ελλάδα και παίρνουν δουλειές από Μαξίμου

Αθώες περιστερές - Goldman Sachs και J P Morgan χειραγωγούν τις αναλύσεις τους για Ελλάδα και παίρνουν δουλειές από Μαξίμου
Σχεδόν σε όλες τις μεγάλες δουλειές στην Ελλάδα πάντα από πίσω θα είναι Goldman Sachs και J P Morgan
Οι αθώες περιστερές…
Υπάρχουν;
Όχι την σήμερον ημέρα.
Τόσο ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος Goldman Sachs που εκπροσωπείται από τον Χάρη Ηλιάδη όσο και ο αμερικανικός επενδυτικός J P Morgan που εκπροσωπείται από τον Στέλιο Παπαδόπουλο έχουν δυνατή παρουσία στην Ελλάδα.
Για όσους τους γνωρίζουν είναι ικανοί, δραστήριοι και λόγω των πολλών επιτυχιών τους αμείβονται αδρά και για να μην κατηγορηθούμε για λαϊκισμό καλώς αμείβονται.
Κάποτε ο Χάρης Ηλιάδης της Goldman Sachs έλεγε… θα φτιάξω ένα ρεστοράν σε ένα απομακρυσμένο νησί για να ηρεμήσω… με την διαφορά τώρα μπορεί να αγοράσει όλο το νησί.
Δεν μεμφόμαστε τα δύο στελέχη εξυπηρετούν τα συμφέροντα των αμερικανών ομίλων που εργάζονται.
Ο Στέλιος Παπαδόπουλος της J P Morgan και δεν είναι ο μόνος της J P Morgan συμμετείχε ενεργά στην κατασκευή του Ηρακλή με τις παρεχόμενες κρατικές εγγυήσεις σε τιτλοποιήσεις NPEs που ήταν η μόνη σοβαρή μεταρρύθμιση Μητσοτάκη και την οποία ωστόσο ξεκίνησε ο Τσίπρας επί ΣΥΡΙΖΑ αλλά δείλιασε να την εφαρμόσει…
Ο Ηρακλής μορφοποιήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ από την JPMorgan και με τον Γιώργο Ζαββό τότε υφυπορυγό Οικονομικών ο Ηρακλής μετατράπηκε σε ένα πραγματικό εργαλείο εξυγίανσης των ελληνικών τραπεζών.

Εντούτοις έχουμε διαπιστώσει σε 4 περιπτώσεις ότι επιχειρείται χειραγώγηση.
1)Εκθέσεις για την ελληνική οικονομία.
2)Εκθέσεις για τις ελληνικές τράπεζες και δημιουργία κλίματος στο χρηματιστήριο
3)Εκθέσεις για την διοίκηση της Alpha bank με σπόντες και
4)Εκθέσεις για την μεταρρυθμιστική επανάσταση της Ελλάδος – που τις είδαν πραγματικά απορούμε –

Υπάρχουν δύο περιπτώσεις όπου τόσο η Goldman Sachs όσο και η J P Morgan πήραν εντολές από το Μαξίμου και συγκεκριμένα πρόσωπα από το Μαξίμου – από ανθρώπους που φορούν κοντά παντελονάκια σε συναθροίσεις κινηματιών – να δημοσιεύσουν εκθέσεις για την Ελλάδα ωσάν να είναι ο επενδυτικός παράδεισος… αλλά μια Μπανανία όσο και ωραιοποιηθεί όσο και να φωταγωγηθεί Μπανανία παραμένει…

Σχεδόν σε όλες τις μεγάλες δουλειές στην Ελλάδα πάντα από πίσω θα είναι Goldman Sachs και J P Morgan

Ας δούμε όμως την ουσία, πόσες δουλειές έχουν πάρει η Goldman Sachs και η J P Morgan στην Ελλάδα;
ΔΕΗ, τράπεζες, Ελευθέριος Βενιζέλος με απίστευτες προμήθειες σοκ στην περίπτωση του αεροδρομίου και άλλα project, σε όλα τα μεγάλα έργα μόνο αυτές οι δύο τράπεζες από την Αμερική είναι προνομιακοί συνεργάτες της κυβέρνησης… ειδικά η Goldman Sachs.
Οπότε όταν δημοσιεύουν εκθέσεις… πρώτα διερευνούμε το κίνητρο και μετά το περιεχόμενο της έκθεσης…
Θα ακούσετε ή διαβάσετε αλλού ότι οι αναλύσεις είναι απολύτως διάφανες και ανεξάρτητες και δεν υπάρχει καμία χειραγώγηση… όσοι το πιστεύουν αυτό μπορούν να συνεχίσουν να ζουν την ονειροφαντασία.

Προφανώς και οι εκθέσεις – αναλύσεις για την οικονομία και τον τραπεζικό κλάδο χειραγωγούνται, ξεκάθαρα και απόλυτα και ξέρει και το Μαξίμου όσο και η Goldman Sachs όσο και η J P Morgan ότι κάτι ξέρουμε και το γράφουμε….
Σήμερα απλώς ετοιμάσαμε το πυροβόλο για τροχιοδεικτικό… μετά ακολουθεί το κυρίως βλήμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης