Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υποκρισία για την αιθαλομίχλη καταλογίζει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Υποκρισία για την αιθαλομίχλη καταλογίζει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ
Αν δεν μειωθεί ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο, η κυβέρνηση θα είναι ηθικός αυτουργός για ό,τι συμβεί, προειδοποιεί
Κάθε όριο θράσους και υποκρισίας έχει ξεπεράσει η κυβέρνηση στο κρίσιμο ζήτημα της αντιμετώπισης της θέρμανσης των πολιτών και του φαινομένου της αιθαλομίχλης, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τους σχεδιασμούς και της συστάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης.
«Δεν εξηγείται αλλιώς ότι ενώ η κυβέρνηση αρνείται επίμονα να δεχθεί τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, την ίδια στιγμή κάνει συστάσεις στους πολίτες να μην ανάβουν τα τζάκια γιατί αυξάνονται τα αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα. Τι τους προτείνει αλήθεια; Να παγώσουν οικειοθελώς;», τονίζεται χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην κυβέρνηση και με αφορμή την εξαγγελία της για δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα σε περίπτωση που ξεπεραστούν τα ανώτερα επιτρεπτά όρια των σωματιδίων, επισημαίνοντας ότι «λογικά δωρεάν ρεύμα θα πρέπει να δοθεί εξαρχής στους πολίτες για να ζεσταθούν, ώστε να προληφθεί το φαινόμενο της αιθαλομίχλης.
Πρόκειται περί παραλογισμού», επισημαίνεται .
Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει παράλληλα έκκληση «έστω και την τελευταία στιγμή να μειωθεί ο ΕΦΚ και να δοθεί δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για να μπορέσουν να ζεσταθούν αξιοπρεπώς οι συμπολίτες μας, ιδιαίτερα τις γιορτινές αυτές μέρες».
Με την ενέργεια αυτή θα μειωθούν και τα αιωρούμενα σωματίδια και οι δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία και δεν θα επιβαρύνεται η ατμόσφαιρα των πόλεων από την αιθαλομίχλη, αναφέρεται.
Προειδοποιεί τέλος ότι σε διαφορετική περίπτωση «η κυβέρνηση θα είναι ο ηθικός αυτουργός για ό,τι συμβεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης