Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση εκλιπαρεί για επιείκεια που δεν έρχεται και συνθλίβεται στις μνημονιακές δεσμεύσεις της

Π. Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση εκλιπαρεί για επιείκεια που δεν έρχεται και συνθλίβεται στις μνημονιακές δεσμεύσεις της
Μerkel και Σαμαράς είναι οι μεγαλύτεροι υπερασπιστές των ακραίων μνημονιακών πολιτικών, που δεν αποδίδουν, τόνισε
Για σύνθλιψη της κυβέρνησης στις μνημονιακές δεσμεύσεις της έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την τρόικα, συμπληρώνοντας ότι δεν μπορείς να ξεκινάς λέγοντας ότι το χρέος είναι βιώσιμο, διότι τότε δεν υπάρχει αντικείμενο διαπραγμάτευσης.
Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις ότι «όλα αυτά τα ζητήματα τα οποία ακούμε ότι αποτελούν εμπόδιο στη συνεννόηση μεταξύ τρόικας και ελληνικής πλευράς, ασφαλιστικό, ομαδικές απολύσεις, μειώσεις στο Δημόσιο, ΦΠΑ, τα ακούτε για πρώτη φορά; Πόσους μήνες δεν τα έχουμε ακούσει;» διερωτήθηκε.
Πρόσθεσε δε, ότι «η μεν τρόικα ακολουθεί με έναν ψυχρό τρόπο την εφαρμογή του προγράμματος, το οποίο έχει συνομολογήσει η κυβέρνηση, το οποίο το είχε υπερασπιστεί, δεν έχει αμφισβητήσει τη λογική του, τον πυρήνα της πολιτικής του.
»Έχει βγει στην Ευρώπη και μαζί με την κ. Μέρκελ ο κ. Σαμαράς είναι οι μεγαλύτεροι υπερασπιστές των ακραίων μνημονιακών πολιτικών και τώρα βλέπει ξαφνικά ότι αυτή η στρατηγική δεν αποδίδει», σημειώνει.
Μάλιστα, σημειώνει ότι η κυβέρνηση «εκλιπαρεί για την επιείκεια, αλλά η επιείκεια δεν έρχεται και συνθλίβεται ανάμεσα στις δεσμεύσεις της, στα πιστεύω της, στην ιδεολογία της και την πολιτική της που είναι το μνημόνιο και από την άλλη στην πραγματικότητα, την κοινωνική κατακραυγή».
Αυτές είναι οι μυλόπετρες που συνθλίβουν σήμερα την κυβέρνηση, τόνισε και πρόσθεσε ότι «εάν θέλεις πράγματι να πας σε μία άλλη εποχή, αν θες να φύγεις από το μνημόνιο, πρέπει να διαθέτεις σχέδιο, δεν μπορείς να ξεκινάς και να λες ότι το χρέος είναι βιώσιμο, διότι τότε δεν υπάρχει αντικείμενο διαπραγμάτευσης».
Όσον αφορά το θέμα με τις καταγγελίες της κ. Ξουλίδου για απόπειρα χρηματισμού της ώστε να ψηφίσει για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι «πρόκειται για μια σοβαρή καταγγελία» και σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί αυτή την αναφορά τέτοια ώστε να ξανανοίξει η υπόθεση, όπως σωστά έγινε, όπως το αξιολόγησε και ο Άρειος Πάγος, και να δούμε αν έχει πραγματικά βάθος, αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αν η υπόθεση είναι σοβαρή...».
«Νομίζω ότι όταν τα πράγματα τίθενται έτσι με δημόσιο τρόπο, η Δικαιοσύνη οφείλει να ερευνά, όπως πολύ σωστά έκανε. Και θα δούμε αν είναι σοβαρή ή όχι» πρόσθεσε.
Ερωτηθείς σχετικά με τις επικρίσεις ότι η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές προκαλεί αποσταθεροποίηση ανέφερε ότι «δεν μπορεί κανείς να επικαλείται ότι η Δημοκρατία αποσταθεροποιεί».
«Ο πυρήνας του πολιτικού προβλήματος στην Ελλάδα είναι ακριβώς ότι έχουμε μία κυβέρνηση η οποία δεν είναι αντιπροσωπευτική, η οποία εξαπάτησε τον κόσμο, μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση μνημονίου, εφάρμοσε ένα σκληρότερο μνημόνιο και τώρα τι κάνει αυτήν τη στιγμή; Διαπιστώνει ότι η στρατηγική του υπάκουου μαθητή δεν απέδωσε», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης