Υπόγειες διεργασίες μεταξύ στελεχών και κομμάτων γίνονται στην Κεντροαριστερά και την Κεντροδεξιά, γεγονός που είναι δηλωτικό της ρευστής κατάστασης που έχει περιέλθει το πολιτικό σύστημα.
Παράλληλα, τα επιτελεία των κομμάτων έχουν συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει ένας πληθυσμός που έχει δυσαρεστηθεί από τους κυβερνητικούς χειρισμούς και προσπαθούν να προσελκύσουν αυτό το κοινό.
Σταμάτησε το φλέρτ με ΣΥΡΙΖΑ η Φώφη
Στο ΚΙΝΑΛ, η Φώφη Γεννηματά κατάλαβε ότι το φλερτ με το ΣΥΡΙΖΑ και την λογική της προοδευτικής διακυβέρνησης δεν έχουν κανέναν αντίκρισμα στο κόσμο.
Γι’ αυτό, μετά από τις τελευταίες συνεδριάσεις των οργάνων αποφασίστηκε η ίσες αποστάσεις τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη Νέα Δημοκρατία και παράλληλα σκληρή κριτική στα θέματα επικαιρότητας και της πανδημίας. Από την άλλη, ο Ανδρέας Λοβέρδος ετοιμάζει εκδήλωση για την Παιδεία όπου λέγεται ότι μπορεί να καλέσει και την Άννα Διαμαντοπούλου.
Διαμαντοπούλου, Φλωρίδης και Λοβέρδος για μεταγραφή
Ο κ. Λοβέρδος θέλει να κρατήσει τις αποστάσεις από το ΚΙΝΑΛ για την στάση του στο νομοσχέδιο της Παιδείας που ψηφίστηκε πρόσφατα.
Είναι υπέρ της νομιμότητας στα Πανεπιστήμια και υπέρ της αξιολόγησης.
Το ΚΙΝΑΛ με τη στάση του προβλημάτισε: τάχθηκε κατά του ειδικού σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας αλλά υπέρ της κάρτας εισόδου.
Και ποιος θα ελέγχει την νομιμότητα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ρωτούσαν κάποια από τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ;
Οι κινήσεις του κ. Λοβέρδου στην σκακιέρα της Κεντροαριστεράς έχουν στόχο να τονώσουν το κύμα της κυβερνώσας Κεντροαριστεράς.
Πάντως, εάν κάποιος στοιχημάτιζε τις επόμενες μεταγραφές της κυβέρνησης από το χώρο αυτό, θα έβαζε τα λεφτά του στην Άννα Διαμαντοπούλου, στον Γιώργο Φλωρίδη και εν τέλει στον Ανδρέα Λοβέρδο…
Τσιμπάει δυσαρεστημένους ο Τράγκας
Στο χώρο της Δεξιάς, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα.
Το κόμμα του Γιώργου Τράγκα «Ελεύθεροι Άνθρωποι», σύμφωνα με κάποιες «κρυφές» δημοσκοπήσεις «ψαρεύει» από τους δυσαρεστημένους του lockdown.
Κυρίως αυτούς που δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με τον Α. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εάν ευοδωθεί και η συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο, τότε δυναμώνει και άλλο.
Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένας μεγάλος πυρήνας καραμανλικών όπως ο Σάββας Τσιτουρίδης, ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο Γιώργος Βουλγαράκης κ.α που ακόμα δεν έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν. Πάντως, όχι με τη ΝΔ του Μητσοτάκη η οποία, ούτως ή άλλως, τούς έχει αποκλείσει.
Πάντως, υπάρχει και η κριτική στο κόμμα Τράγκα που λέει ότι εάν τελειώσει το lockdown και η κρίση θα έχει την ίδια δυναμική; Σημειωτέον, πως ο ίδιος ο Τράγκας λέει ότι εκλογές θα γίνουν το 2021 και εκεί ποντάρει.
Εάν όμως γίνουν στην τετραετία, μήπως ξεφουσκώσει;
Αδυναμία Τσίπρα να τιθασεύσει το 3%
Τέλος, στο χώρο της Αριστεράς κάποιοι θέλουν συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ25 και ΚΚΕ.
Ένας από αυτούς ο στενός φίλος του Ευκλείδη Τσακαλώτου Χρήστος Λάσκος ο οποίος τονίζει ότι η δυναμική του κινήματος κατά της αστυνομικής βίας μπορεί να τονώσει αυτή τη συνεργασία.
Στο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια ούτε που να ακούσουν ότι θα συνεργαστούν με τον Βαρουφάκη.
Ο προσωπικός αγώνας του Αλέξη Τσίπρα, ανάμεσα στην εσωκομματική αντιπολίτευση του σκληρού αριστερού κομματιού του 3% και την κεντροαριστερή πορεία, είναι διαρκής.
Λένε πολλοί, ότι εάν είχε ξεκαθαρίσει από νωρίς την πορεία του κόμματος μακριά από βαρίδια τύπου Πολάκη, Δρίτσα κ.α και είχε ορθώσει ένα ενωτικό και σύγχρονο λόγο τότε θα είχε καρπωθεί την φθορά της κυβέρνησης.
Όμως δεν τολμάει να αλλάξει το κόμμα, ούτε θέλει να προχωρήσει σε διαγραφές που σε αυτές τις περιπτώσεις δίνουν δυναμική στα κόμματα.
Εάν ήταν βέβαιος ότι έχει εισπράξει την φθορά της κυβέρνησης και είχε ανακτήσει την εμπιστοσύνη ορισμένων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας, ένα είναι σίγουρο:
Θα ζητούσε εκλογές τώρα…
Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr
Ποιος θα καρπωθεί την κυβερνητική φθορά; – Ρευστότητα και διεργασίες σε όλα τα κόμματα
Αδυναμία Τσίπρα να τιθασεύσει το 3%
Σχόλια αναγνωστών