Την αντίδραση του Παύλου Πολάκη έφερε η παράταση, για μια εβδομάδα ακόμη, της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ετέθη σε εφαρμογή στις 5 Αυγούστου και σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να στέκεται, συγκεκριμένα, στην εφαρμογή του μέτρου αυτού για το φαράγγι της Σαμαριάς.
Μέσω ενός βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην αναπλ. Υπουργός Υγείας μιλά για «καταστροφικό οικονομικό αποτέλεσμα» στην περιοχή, καθώς το φαράγγι «είναι κλειστό 15 μέρες και μέχρι την επόμενη Παρασκευή», πάνω «στο φουλ της τουριστικής σεζόν».
Συστήνει, μάλιστα, την Πολιτική Προστασία, και τον κ. Χαρδαλιά, «να διαβάσουν σωστά τους μετεωρολογικούς χάρτες», με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως οι άνεμοι στο σημείο δεν είναι ίδιας έντασης με τις συνθήκες που επικρατούν σε γύρω περιοχές.
Και καλεί, τέλος, την κυβέρνηση να ανοίξει τώρα, σήμερα – όπως λέει – το φαράγγι της Σαμαριάς.
Στην ανάρτηση που συνοδεύει το βίντεο, ο Παύλος Πολάκης γράφει: «ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΡΟΥΜΕΛΗ. Ανοίξτε το φαράγγι της Σαμαριάς για τους επισκέπτες ΤΩΡΑ! Μην συνεχίζετε την καταστροφή του τοπου μας με ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΜΕΤΡΑ!».
Το βίντεο που ανέβασε στο Facebook ο ίδιος έχει ως εξής:
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για σήμερα, Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για όλη την Κρήτη.
Όπως ανακοινώθηκε, δε, από την ΓΓΠΠ χθες: «Παρατείνεται για μια εβδομάδα ακόμη, έως την Παρασκευή 20 Αυγούστου και ώρα 06.00, η ισχύς της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ετέθη σε εφαρμογή στις 5 Αυγούστου και σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.
Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, π.χ. οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης.
Για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ».
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών