Οι ρητορικές ακρότητες της Τουρκίας έχουν ξεπεράσει κάθε όριο το τελευταίο διάστημα διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υποστήριξε πως σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να τηρεί μια υπεύθυνη στάση.
Κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδη ο κ.Μητσοτάκης είπε πως «με σταθερότητα, αυτοπεποίθηση και με προσήλωση στο διεθνές δίκαιο απαντάμε στις όποιες ρητορικές ακρότητες της Τουρκίας οι οποίες, δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο».
«Αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι εμείς, καθ' οποιοδήποτε τρόπο, θα αλλάξουμε την υπεύθυνη στάση με την οποία αντιμετωπίζουμε όλα αυτά τα ζητήματα» υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης.
Χρειάζονται τολμηρές πρωτοβουλίες για την ενέργεια
Επιπλέον ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο μείζον ζήτημα της ενεργειακής κρίσης.
«Ελπίζουμε, ενθαρρύνουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τολμηρές πρωτοβουλίες - όπως έχουμε συζητήσει πολλές φορές - διότι χωρίς ευρωπαϊκή αντιμετώπιση είναι πολύ δύσκολο να τιθασεύσουμε αυτή την εκρηκτική άνοδο των τιμών του φυσικού αερίο.
Χαίρομαι προσωπικά, ως Έλληνας πρωθυπουργός, που πολλές από τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελούν σήμερα αντικείμενο επεξεργασίας από την ευρωπαϊκή επιτροπή. Επισημαίνω, όμως, ότι έχουμε αργήσει και ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι γίνεται για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος» είπε ο πρωθυπουργός.
Αναστασιάδης: Πολλές κυρώσεις της Κομισιόν πλήττουν τα ευρωπαϊκά κράτη
Από την πλευρά του ο κ.Αναστασιάδης αφού ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη δωρεά κυβερνητικού αεροσκάφους από την ελληνική κυβέρνηση, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το ότι «πολλές από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνετε υιοθετούνται».
«Πολύ ορθά έχετε επισημάνει και χαίρομαι ειλικρινά γιατί πολλές από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνετε υιοθετούνται.
Και όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ιδιαίτερα και όσον αφορά τις κυρώσεις που επιβάλλονται, πλείστες όσες των οποίων δυστυχώς δεν είναι στοχευμένες, πλήττουν κατά κύριο λόγο τα ευρωπαϊκά κράτη, αντί που ο στόχος θα έπρεπε να ήταν το καθεστώς της Ρωσίας που είναι και υπαίτιο για τον πόλεμο.
Θα έχουμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε για να δούμε πώς αντιμετωπίζουμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συντονισμένα κάποια πράγματα τα οποία δεν είναι για τους τεχνοκράτες, γιατί έχουν και πολιτική διάσταση» πρόσθεσε ο κ. Αναστασιάδης.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών