Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA για το θέμα της διαιτησίας στην Ελλάδα

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA για το θέμα της διαιτησίας στην Ελλάδα
Τι είπε ο  Γιάννης Οικονόμου
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της UEFA, Aleksander Čeferin είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Πέμπτης (30/3).
Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, «στη χώρα μας διεξάγεται ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Θέλουμε όλα, προφανώς και η διαιτησία, να κυλήσσουν με διαφάνεια τις επόμενες αγωνιστικές. Με διαιτησίες υψηλού επιπέδου που δεν θα αμφισβητείται το κύρος τους και η αποτελεσματικότητά τους».
Απαντώντας, δε, σχετική ερώτηση είπε ότι «κανείς δεν ζήτησε τίποτα, ο πρωθυπουργός ανά τακτικά διαστήματα μιλά με επικεφαλής διεθνών οργανισμών όπως ο πρόεδρος της UEFA».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για τον Γιάννη Ραγκούση και τη βίλα που έχτισε στην Πάρο με δάνειο για τρίτεκνους και είπε ότι «υπάρχουν πολύ σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει ο Ραγκούσης για την υπόθεση αυτή. Να συμφωνήσουμε ότι δεν είναι συνηθισμένο να παίρνει κανείς δάνειο από τον ΟΕΚ για να φτιάξει σπίτι με πισίνα. Πρέπει να τοποθετηθεί ο ίδιος ως τομεάρχης Διαφάνεια και το κόμμα του κατά πόσο είναι φυσιολογικό να παίρνει κανείς δάνειο από την εργατική κατοικία για να φτιάξει σπίτι με πισίνα, είναι κάπως περίεργο».
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός που παραδέχονται όλοι οι ειλικρινείς πολίτες ότι καμία κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά δεν αντιμετώπισε περισσότερες εξωγενείς κρίσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Από τις μεταναστευτικές εισβολές στον Έβρο και τις διαρκείς απειλές μια προκλητικής Τουρκίας, μέχρι την πανδημία, τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση και ακρίβεια που ενέσκηψε μετά. Παρόλα αυτά αυτή η κυβέρνηση τήρησε και σε αρκετές περιπτώσεις υπερέβη την συμφωνία αλήθειας που υπέγραψε το 2019 με τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης».
«Προφανώς υπήρξαν στο διάστημα αυτό και λάθη και αρρυθμίες και αστοχίες και καθυστερήσεις. Γνωρίζουμε ότι υπήρξαν περιπτώσεις που δεν προλάβαμε να κάνουμε ορισμένα πράγματα που έπρεπε να γίνουν και ορισμένα που έγιναν δεν έγιναν όσο καλά θα θέλαμε. Αλλά δεδομένων των συνθηκών οι αστοχίες και οι καθυστερήσεις τα λάθη μας δεν μπορούν και δεν πρέπει να ακυρώσουν το συνολικό έργο που συντελέστηκε. Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη διαφορά ανάμεσα στην Ελλάδα του 2019 και ανάμεσα στην Ελλάδα του 2023. Μέσα σε 4 χρόνια η Ελλάδα έγινε και συνεχίζει να γίνεται ισχυρότερη οικονομικά, γεωπολιτικά, στρατιωτικά. Μια χώρα που βελτίωσε τις συνθήκες ζωής των πολιτών της σε πάρα πολλούς τομείς» πρόσθεσε.
Επισήμανε ότι η Ελλάδα έγινε μια χώρα ασφαλές καταφύγιο στη διάρκεια των κρίσεων, που κατάφερε να αναβαθμίσει αισθητά το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.
«Ανάμεσα στα αλλά μειώσαμε ή καταργήσαμε 50 φόρους ύψους 7 δισ. ευρώ» τόνισε.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όλα τα οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και είχαν θετική επίπτωση στο εισόδημα των πολιτών και είπε «Είμαστε ένα σκαλοπάτι πριν από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα μέσα σε αυτή τη χρονιά με την κυβέρνηση της ΝΔ και μέσα σε κλίμα πολιτικής σταθερότητας».
«Οι πολίτες ξέρουν τι έγινε από το 2015 έως το 2019 και ξέρουν τι έγινε από το 2019 έως το 2023 και με βάση τα στοιχεία, με τον λογικό υπολογισμό, με την προοπτική που αυτός δημιουργεί για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα στο μπροστά και στο πίσω. Καλούνται να επιλέξουν αν θα προχωρήσουμε σταθερά, τολμηρά και μπροστά» υπογράμμισε ο Γιάννης Οικονόμου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης