Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα απευθυνθεί στο ΠΑΣΟΚ για συνεργασία, ο όρος - Θετική αναστάτωση από τις ιδέες για 5 αλλαγές στο κόμμα

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα απευθυνθεί στο ΠΑΣΟΚ για συνεργασία, ο όρος - Θετική αναστάτωση από τις ιδέες για 5 αλλαγές στο κόμμα
"Για να υπάρξει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ είναι αναγκαίο να πει «συγγνώμη» η μία πλευρά στην άλλη", είπε ο Στ. Κασσελάκης
Σχετικά Άρθρα
Στις επόμενες προτάσεις νόμου που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα απευθυνθεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για να συνεργαστούν, προανήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης, χωρίς να παραλείψει να σχολιάσεις τις εκλογές στη Γαλλία.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Κασσελάκης, μιλώντας στο Mega χαρακτήρισε «θετική» εξέλιξη τα αποτελέσματα των εκλογών στη Γαλλία, σημειώνοντας ότι «η Αριστερά και όχι η Κεντροαριστερα έχει πλέον τη μεγαλύτερη επιρροή».
Τόνισε πως αν το σύστημα ήταν αντίστοιχο στην Ελλάδα, θα ήταν «δύσκολο» για τον κ. Μητσοτάκη να πάρει το 41% και «θα αναγκαζόμασταν σε σύγκλιση».
Πρόσθεσε ωστόσο, ότι στο δικό μας σύστημα είναι σημαντικό η σύγκλιση να γίνει «σταδιακά στη βάση προγραμμάτων» και ανέφερε ότι ο ΣΥΡΟΖΑ στις επόμενες προτάσεις νόμου που θα καταθέσει θα απευθυνθεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για να συνεργαστούν.
Ξεκαθάρισε όμως ότι για να υπάρξει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ είναι αναγκαίο να πει «συγγνώμη» η μία πλευρά στην άλλη για όσα έχουν ειπωθεί, κυρίως στο παρελθόν.

Περί συλλογικότητας και διαγραφών στο κόμμα

Με αφορμή τη φράση του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στις 6/7 ότι «θα σας ταράξω στη συλλογικότητα», ο κ. Κασσελάκης εξήγησε ότι στόχος του είναι να γίνονται ακόμα πιο συχνά οι διαδικασίες, αρνήθηκε όμως πως μέχρι τώρα δεν συνεδρίαζαν τα όργανα του κόμματος τακτικά.
Σχετικά με την πρόταση για δημοψηφίσματα, τόνισε πως «δεν μπορούμε να παρεκκλίνουμε από το καταστατικό» και διαβεβαίωσε ότι ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα στο μέλλον να συμμετάσχει και ψηφιακά.
Αναφερόμενος στις ιδέες που παρουσίασε ο ίδιος στην Κ.Ε., προτείνοντας την κατάργηση της σημερινής οργανωτικής δομή του ΣΥΡΙΖΑ με 5 αλλαγές, σχολίασε πως προκάλεσαν «θετική αναστάτωση» στην αίθουσα της συνεδρίασης.
Κληθείς να απαντήσει εάν υπονόησε στην ΚΕ ότι θα υπάρξουν διαγραφές των διαφωνούντων, επανέλαβε ότι θα πρέπει όλα τα μέλη του κόμματος να εκφράζουν τις θέσεις που έχουν ψηφιστεί στα όργανα, χωρίς να απαγορεύεται όμως να έχουν και δική τους άποψη για πολιτικά θέματα.
Ακόμη, ο κ. Κασσελάκης αρνήθηκε ότι εμπλέκεται στην όποια «στοχοποίηση» μελών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η κ. Νοτοπούλου και ο κ. Ζαχαριάδης, ξεκαθαρίζοντας ότι στηρίζει όλα τα μέλη του κόμματος.

Για τον Τσίπρα

Σε ερώτηση για τα περί «παιχνιδιών» και «υπονόμευσης» από τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΣ αρνήθηκε να σχολιάσει σε βάθος τη σχέση τους και επανέλαβε αυτό που είπε στην Κ.Ε. ότι είναι «αυτονόητο» οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μπορούν να πουν «ξεκάθαρα» ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να πάρει την οποία πρωτοβουλία για σύγκλιση με άλλες προοδευτικές δυνάμεις και να στηρίξουν τον πρόεδρο του κόμματος σε όποια τέτοια συνεννόηση.

Για τα οικονομικά του κόμματος

Τέλςο, αναφορικά με το ζήτημα των οικονομικών του κόμματος και της λειτουργίας των μέσων του, ο κ. Κασσελάκης επανέλαβε την ανάγκη «εξορθολογισμού» των δαπανών με τα έσοδα και σημείωσε πως η οικονομική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει αναλάβει να κάνει μία σχετική εισήγηση στην Πολιτική Γραμματεία την Πέμπτη 11/7.
«Πρέπει να φτιάξουμε το σπίτι μας για να μπορούμε να λέμε ότι θα φτιάξουμε τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι έχει βρεθεί τρόπος επικοινωνίας και μία «σχέση ειλικρίνειας» με τους εργαζόμενους, οι οποίοι αναμένεται να καταθέσουν προτάσεις για το πώς θα γίνουν τα μέσα πιο «ελκυστικά».
Κληθείς να απαντήσει αν υπάρχουν ειδικά κονδύλια για «τρολ», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν έχει βρει κάτι τέτοιο και σχολίασε πως «εδώ δεν υπάρχουν για μισθούς των εργαζόμενων στο κόμμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης