Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης υπόσχεται 3 δισ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, αλλά ζητά… υπομονή: Δείτε τα πράγματα και από τη δική μας την πλευρά

Ο Μητσοτάκης υπόσχεται 3 δισ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας,  αλλά ζητά… υπομονή: Δείτε τα πράγματα και από τη δική μας την πλευρά
Ο πρωθυπουργός ζήτησε... υπομονή από τους κατοίκους της Θεσσαλίας
Σχετικά Άρθρα
Με τις εικόνες των νεκρών ψαριών στη θάλασσα του Βόλου να κάνουν τον γύρο του κόσμου, εγείροντας ανησυχίες για τη δημόσια υγεία, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετέβη στη Φαρκαδόνα, μία από τις περοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel» το 2023. Από εκεί ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για έργα 3 δισ. ευρώ που αφορούν στην ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.
«Θέλω να έχετε μια αίσθηση του συνόλου των πόρων που δαπανούμε και θα δαπανήσουμε για την αποκατάσταση της Θεσσαλίας. Μιλάμε για 3 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία μοιράζονται, πολύ χοντρικά, σε περίπου 1,5 δισ. σε στήριξη και αποκατάσταση, κρατική αρωγή, ΕΛΓΑ, στεγαστικά, στήριξη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και περίπου 1,5 δισεκατομμύριο ακόμα στα μεγάλα έργα υποδομής που δρομολογούνται από το Υπουργείο Οικονομικών.
Αυτό είναι το κόστος. Ενδεχομένως να είναι και μεγαλύτερο, αλλά αυτό είναι το κόστος αυτής της μεγάλης φυσικής καταστροφής. Θα αυξηθεί, διότι σε αυτό δεν έχουμε συμπεριλάβει ακόμα τα μεγάλα έργα και τη χρηματοδότηση των έργων των μεγάλων φραγμάτων για τα οποία θα μιλήσουμε σήμερα το απόγευμα. Αυτά, όμως, είναι έργα τα οποία ούτως ή αλλιώς θα έπρεπε να κάνουμε για τη Θεσσαλία» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Η απάντηση στις καταγγελίες περί ολιγωρίας

Και απαντώντας στις κατηγορίες για ολιγωρία στην ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού, καθώς πολλοί εκ των πληγέντων δεν έχουν λάβει τις επιδοτήσεις, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τα περί… πρωτοφανούς φαινομένου. «Φυσικά οι αριθμοί τους οποίους κληθήκαμε να διαχειριστούμε είναι πρωτοφανείς για τα δεδομένα της ελληνικής διοίκησης. Δεν μιλάμε για ένα φαινόμενο το οποίο είχαμε ξανασυναντήσει. Η κατεύθυνση την οποία έχω δώσει όμως στον Χρήστο (Παπαβασιλείου), και με την επίβλεψη του Θανάση (Κοντογεώργη), ο οποίος συντονίζει το όλο σχέδιο από πλευράς του πρωθυπουργικού γραφείου, είναι με την τοπική σας στήριξη αυτά τα προβλήματα να τα λύνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Θέλω να ξέρετε ότι μιας και κάνουμε αυτή τη συζήτηση, να έχετε έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας όχι μόνο με τον Χρήστο αλλά και με τον Θανάση, όπου υπάρχουν καθυστερήσεις -και θα υπάρχουν καθυστερήσεις και δυσκολίες θα υπάρχουν και προβλήματα- να τα γνωρίζουμε. Είμαστε εδώ για να προσπαθούμε πάντα να τα λύνουμε. Αυτά όσον αφορά τα ζητήματα της αποκατάστασης» είπε χαρακτηριστικά.

Υπομονή...

Προκαταβάλοντας περαιτέρω καθυστερήσεις όσον αφορά την αντιμετώπιση των προβληματών, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε... υπομονή.
«Νομίζω ότι έχουμε αποδείξει ότι είμαστε εδώ. Οι υπουργοί σας γνωρίζουν και τους γνωρίζετε πια, γιατί αυτή ήταν η κατεύθυνση την οποία πήραν, να είμαστε στο πεδίο. Αυτό θα εξακολουθούμε να κάνουμε. Ξέρω ότι μερικές φορές η υπομονή μπορεί να εξαντλείται, απλά δείτε τα πράγματα και από τη δική μας την πλευρά. Κάνουμε πραγματικά το καλύτερο που μπορούμε για αριθμούς που πρέπει να διαχειριστούμε, οι οποίοι είναι πρωτοφανείς για τα δεδομένα της κρατικής αρωγής της χώρας» είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης