Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαρινάκης: Δεν θα δεχθούμε 30.000 Αφγανούς από τη Γερμανία - Κινδυνολογία γύρω από το μεταναστευτικό

Μαρινάκης: Δεν θα δεχθούμε 30.000 Αφγανούς από τη Γερμανία - Κινδυνολογία γύρω από το μεταναστευτικό
"Μπορεί το μεταναστευτικό να θεωρείται "καυτή πατάτα" για την Ευρώπη, στην Ελλάδα όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά", σύμφωνα με τον Π. Μαρινάκη
Σχετικά Άρθρα
«Δεν πρόκειται να δεχθούμε 30.000 Αφγανούς από τη Γερμανία, ούτε υπάρχει τέτοιο θέμα. Αυτοί οι αριθμοί που γράφονται δεν είναι ρεαλιστικοί», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης, μιλώντας για κινδυνολογία άσχετη με την πραγματικότητα σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό.
Ο κ. Μαρινάκης μιλώντας ΣΚΑΪ δήλωσε ότι «αυτά τα νούμερα που γράφονται και αυτή η κινδυνολογία που προσπαθούν σκοπίμως ορισμένοι να διασπείρουν για το μεταναστευτικό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Και όταν εκπροσωπείς μια κυβέρνηση που είναι στα πράγματα πάνω από 5 χρόνια, μπορείς να έχεις μερικούς αριθμούς που δημιουργούν μια αξιοπιστία. Πόσους διαμένοντες μετανάστες είχε να διαχειριστεί η Ελλάδα το 2019; 92.000. Με μια πολιτική που εφαρμόσαμε, ο αριθμός αυτός σήμερα είναι 21.000 και αυτό δεν έγινε τυχαία».
Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει μια διαφορετική μεταναστευτική πολιτική, διαβεβαιώνοντας πως η «κινδυνολογία γύρω από το μεταναστευτικό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», ενημερώνοντας ότι οι αιτήσεις ασύλου έχουν κριθεί σε τρεις μόλις μήνες.
Εξήγησε ότι υπάρχουν δυο κατηγορίες, οι έχοντες άσυλο και οι μη έχοντες άσυλο.
Όπως ανέφερε «οι πρώτοι μπορούν να μετακινηθούν βάσει νόμου για 90 ημέρες, ενώ οι δεύτεροι είναι οι παράνομοι μετανάστες που μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα εισόδου και μετά να ακολουθηθεί η διαδικασία της οριστικής επιστροφής. Μην ξεχνάτε ότι από τον περασμένο Απρίλιο υπάρχει και το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, το οποίο αποτελεί και ελληνική επιτυχία. Μπορεί, λοιπόν, το μεταναστευτικό να θεωρείται "καυτή πατάτα" για την Ευρώπη, στην Ελλάδα όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Να σας θυμίσω ότι μέχρι το 2019 υπήρχαν Μόριες και Ειδομένες, όπου λειτουργούσαν φαβέλλες».

Ηλεκτρική διασύνδεση με την Κύπρο

Αναφορικά με το θέμα της Κάσου και της ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Κύπρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως η χώρα μας έχει ξεκάθαρη πρόθεση να προχωρήσει.
Όπως είπε, «το ζήτημα δεν είναι γεωπολιτικό, αλλά οικονομικό. Δηλαδή να προχωρήσει το έργο εφόσον τηρηθεί η οικονομική βιωσιμότητα με δίκαιο επιμερισμό του κόστους. Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί ότι δήθεν υποχωρούμε από φόβο απέναντι στην Τουρκία».

Ακρίβεια και εισοδήματα

Κάνοντας αναφορά στο πρόβλημα της ακρίβειας, ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε πως «υπάρχουν ορισμένοι δείκτες για σταδιακή αποκλιμάκωση των τιμών, κυρίως στο σούπερ-μάρκετ. Ο μεγάλος στόχος για αυτήν την 4ετία είναι οι θετικές ειδήσεις της ελληνικής οικονομίας να μεταφράζονται σε θετικές ειδήσεις και για τις τσέπες των πολιτών».
Πρόσθεσε ότι για να αυξήσεις το εισόδημα υπάρχουν δυο δρόμοι, «οένας είναι να δίνεις λεφτά που δεν υπάρχουν για να γίνεις πρόσκαιρα ευχάριστος, ο άλλος είναι να μεγαλώνεις την πίτα με το να φέρνεις μεγάλες επενδύσεις, με το να δημιουργείς 5000.000 θέσεις εργασίας, με το να μειώνεις την ανεργία των νέων από το 36% στο 22% και έτσι, να επιστρέφει το κράτος όσα στερήθηκαν οι πολίτες».
«Ο στόχος για μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ είναι κάτι παραπάνω από ρεαλιστικός», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης