"Ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν είναι λόγος διαγραφής", δήλωσε ο Μ. Σαλμάς
Η νέα αυτή διαγραφή, (προηγήθηκε του Λ. Αυγενάκη τον Ιούλιο), ερμηνεύεται στο γαλάζιο στρατόπεδο και ως ένα μήνυμα Μητσοτάκη με αποδέκτες τους υπόλοιπους βουλευτές της ΝΔ για να μην υπερβαίνουν τις ...κόκκινες γραμμές.
Η διαγραφή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας αφορούσε αντικοινοβουλευτική, αντικομματική και αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή.
Πλέον, συνεχίζει ως ανεξάρτητος βουλευτής.
Σαλμάς: Νομίζετε πως πρέπει να σταματήσω να αγωνίζομαι για τους πολλούς;
«Αν με διαγραφεί ο κ.Μητσοτάκης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στην γουοκ ατζέντα για τα ομόφυλα, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμή μου», δήλωσε ο κ. Σαλμάς μετά τη διαγραφή του από την Επιτροπή Δεονοτλογίας, όπου έμεινε λιγότερο από 5 λεπτά.
«Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δηλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν είναι λόγος διαγραφής», πρόσθεσε.
Κληθείς να απαντήσει εάν θα παραδώσει την έδρα, το απέκλεισε δηλώνοντας πως «νομίζετε πως πρέπει να σταματήσω να αγωνίζομαι για τους πολλούς;».
Πλέον, ο κ. Σαλμάς συνεχίζει ως ανεξάρτητος βουλευτής.
Οργή στο Μαξίμου
Τους τελευταίους μήνες οι τοποθετήσεις του Μ.Σαλμά είχαν προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς είχε ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση.
Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας μετά τις ευρωεκλογές έστειλε επιστολή στον Κ. Μητσοτάκη, ζητώντας να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα για την ανάλυση του «δυσμενούς εκλογικού αποτελέσματος» όπως ανέφερε, ενώ τον Ιούνιο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ προέβη σε τοποθέτηση για την κυβέρνηση ζητώντας πρωτοβουλίες για τους πολλούς, όχι για τους λίγους.
Ήταν ανάμεσα στους 11 που υπέγραψαν την ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, για τα κόκκινα δάνεια, ενώ άσκησε κριτική στον υπουργό Υγείας, Άδ. Γεωργιάδη, για τις τιμές των φαρμάκων λέγοντας οι αυξήσεις θα έχουν συνέπειες στον πληθωρισμό, ενώ σε πρόσφατες δηλώσεις του έκανε λόγο για φωτογραφικούς διαγωνισμούς που αφορούσαν στα κυλικεία του υπουργείου Πολιτισμού και Υγείας, με την απάντηση να δίνεται και από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.
Ο πρωθυπουργός ήταν ενοχλημένος από την κριτική Σαλμά μετά τις ευρωεκλογές και τα καυστικά σχόλια περί επιτελικού κράτους, λέγοντας «δεν δέχομαι τέτοιου είδους υπονοούμενα».
Σημειώνεται πως πρόκειται για πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Καραμανλή και Σαμαρά, με τις πληροφορίες να λένε πως ήταν αναμενόμενη η απομάκρυνση του μετά την κριτική του στην κυβέρνηση, αλλά αναμενόταν η κατάλληλη χρονική στιγμή για το όποιο επόμενο βήμα, που τελικά έγινε σήμερα.
Υπενθυμίζεται ότιι ο κ. Σαλμάς ήταν Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή, ενώ διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Α. Σαμαρά.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών