Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τράπεζα Κύπρου: Πρόθεση επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους 25 εκατ. ευρώ στο ΧΑ

Τράπεζα Κύπρου: Πρόθεση επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους 25 εκατ. ευρώ στο ΧΑ
Η επαναγορά ιδίων μετοχών στο ΧΑ δεν θα αλλάξει το μέγεθος του Προγράμματος
Την πρόθεσή της για επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους 25 εκατ. ευρώ στο Χρηματιστήριο Αθηνών ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου, με ισχύ από τις 23 Σεπτεμβρίου 2024.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company (η ‘Εταιρία’) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει σχετικά με την εισαγωγή για διαπραγμάτευση των συνήθων μετοχών της (οι ‘Συνήθεις Μετοχές’) στην Κύρια Αγορά της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών (το ‘ΧΑ’), την έναρξη επαναγοράς ιδίων μετοχών στο ΧΑ, με ισχύ από τις 23 Σεπτεμβρίου 2024.

Η έναρξη επαναγοράς ιδίων μετοχών στο ΧΑ αποτελεί μέρος του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών για επαναγορά Συνήθων Μετοχών, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται μέχρι €25 εκατ. (το ΄Πρόγραμμα’), όπως εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 15 Μαρτίου 2024.
Η επαναγορά ιδίων μετοχών στο ΧΑ δεν θα αλλάξει το μέγεθος του Προγράμματος και θα εκτελείται παράλληλα με την επαναγορά ιδίων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (‘ΧΑΚ’), που θα συνεχίσει σύμφωνα με το Πρόγραμμα και δεν θα επηρεαστεί.
Ως αποτέλεσμα της διαγραφής των Συνήθων Μετοχών από τη δευτερογενή εισαγωγή διεθνών εμπορικών εταιρειών στο Επίσημο Μητρώο του London Stock Exchange Group plc (το ‘LSE’), η Εταιρία τερμάτισε την επαναγορά ιδίων μετοχών στο LSE, σύμφωνα με το Πρόγραμμα, με ισχύ από τις 19 Σεπτεμβρίου 2024.
Η έναρξη και εφαρμογή οποιασδήποτε επαναγοράς ιδίων μετοχών πρέπει να εφαρμόζεται σύμφωνα με τη γενική εξουσιοδότηση της Εταιρίας για την επαναγορά Συνήθων Μετοχών, όπως εγκρίθηκε από τους μετόχους κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση στις 17 Μαΐου 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης