Ασχολούνται με χειροποίητα αντικείμενα, χρησιμοποιώντας απαλές πινελιές και χειρουργική ακρίβεια γράφει σήμερα η Τουρκική Daily Sabah.
Το έργο του
Ο Γαβριλάκης, 44 ετών, εκπαιδεύτηκε στην Ιταλία και την Ελλάδα, όπου είχε εργαστεί σε περισσότερες από 40 εκκλησίες.
Στη συνέχεια, αυτός και οι συνάδελφοί του συντήρησαν εικόνες, τοιχογραφίες και πίνακες σε 25 ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες στην Κωνσταντινούπολη.
Η τελευταία δουλειά τους για την αποκατάσταση αντικειμένων περιελάμβανε μια απεικόνιση του 16ου αιώνα για του Ιησού Χριστού.
Ωστόσο, η αποκατάσταση χρειάστηκε περισσότερο χρόνο από ό, τι είχε προγραμματιστεί λόγω των περιορισμών που σχετίζονται με τον κορωνοϊό στην Τουρκία.
Το 2012 ιδρύει και λειτουργεί με τη σύζυγό του Βαία Α. Καραγίαννη το Εργαστήριο Συντηρήσεως Ιστορικών Έργων Τέχνης, Αντικών και Αρχαιοτήτων «Ιερή Παρακαταθήκη».
Το 2016 δίνουνε διάλεξη με θεμα "Συντήρηση Εικόνας του 19ου αι." στο πανεπιστήμιο καλών Τεχνών Κωσταντινουπόλεως "Mimar Sinan" το 2017 δίνουνε διαλέξη στο "Ζωγράφειο Λύκειο Κωσταντινουπόλεως" , απο τότε συμετέχουνε σε συνέδρια σε Ελλάδα και Εξωτερικό.
Έχουνε συγράψει άρθρα στο Διεθνές διαδικτιακό περιοδικό ICC (Διεθνή επιτροπή Συντήρησης Ιστορικών Μνημείων & Κειμηλίων) καθώς και σε τοπικές εφημερίδες και περιοδικά.
Άρθρα τους σχετικά με τη συντήρηση δημοσιεύονται στο blog του εργαστηρίου “Περι Συντήρησης ο λόγος” καθώς και στο ηλεκτρονικό περιοδικό "Arts & Antiques Magazine".
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών