Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Elizabeth Holmes δεν μπορεί να πληρώσει αποζημίωση 250 δολαρίων τον μήνα

Η Elizabeth Holmes δεν μπορεί να πληρώσει αποζημίωση 250 δολαρίων τον μήνα
Η Elizabeth Holmes ισχυριζόταν πως η Theranos είχε αναπτύξει μια καινοτόμο τεχνολογία που μπορούσε να κάνει σειρά ιατρικών εξετάσεων εύκολα και φθηνά
Οι δικηγόροι της Elizabeth Holmes, του μέχρι πρότινος «αστεριού» της Silicon Valley, δήλωσαν αυτή την εβδομάδα πως δεν θα έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώνει 250 δολάρια κάθε μήνα στους εξαπατημένους ασθενείς και επενδυτές της Theranos.
Τον περασμένο μήνα, ομοσπονδιακός δικαστής στην Καλιφόρνια διέταξε τη Holmes να καταβάλει 452 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση σε επενδυτές που παραπλανήθηκαν από την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένου του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης, Ρούμπερτ Μέρντοχ.
Εναλλακτικά, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ζήτησαν από τη Holmes να καταβάλει 250 δολάρια τον μήνα ή τουλάχιστον το 10% των κερδών της κάθε μήνα μετά την αποφυλάκισή της.
Οι δικηγόροι της εξέφρασαν αντιρρήσεις και δήλωσαν ότι το δικαστήριο γνωρίζει πως η Holmes έχει «περιορισμένους οικονομικούς πόρους».
Η Elizabeth Holmes ισχυριζόταν πως η Theranos είχε αναπτύξει μια καινοτόμο τεχνολογία που μπορούσε να κάνει σειρά ιατρικών εξετάσεων εύκολα και φθηνά, μόνο με μία σταγόνα αίματος.
Ομως η τεχνολογία της αποδείχθηκε ανύπαρκτη, με αποτέλεσμα να δικαστεί για απάτη εις βάρος των ασθενών και των επενδυτών της εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης