Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σπάνιο ιατρικό επίτευγμα: Έβαλαν εμφυτεύματα στήθους σε ασθενή που χρειαζόταν μεταμόσχευση πνευμόνων, του έσωσαν τη ζωή

Σπάνιο ιατρικό επίτευγμα: Έβαλαν εμφυτεύματα στήθους σε ασθενή που χρειαζόταν μεταμόσχευση πνευμόνων, του έσωσαν τη ζωή
Ο Bauer άτμιζε καθημερινά για 10 χρόνια, με την ποσότητα να ισοδυναμεί με ένα πακέτο τσιγάρα και τον περασμένο Απρίλιο κόλλησε γρίπη
Ένας άνδρας από το Μιζούρι που χρειαζόταν διπλή μεταμόσχευση πνευμόνων, κρατήθηκε στη ζωή γιατί οι γιατροί τού τοποθέτησαν εμφυτεύματα στήθους για να κερδίσουν χρόνο μέχρι να γίνει η επέμβαση, πετυχαίνοντας ένα σπάνιο ιατρικό επίτευγμα.
«Νόμιζα ότι ήταν κάπως αστείο», δήλωσε ο Davey Bauer, 34 ετών, στο CBS News για την ανορθόδοξη επέμβαση, η οποία έγινε τον Μάιο στο Northwestern Medical Center του Σικάγο.
Ο Bauer άτμιζε καθημερινά για 10 χρόνια, με την ποσότητα να ισοδυναμεί με ένα πακέτο τσιγάρα και τον περασμένο Απρίλιο κόλλησε γρίπη. Τότε, μολύνθηκε από το λοιμώδες στέλεχος του βακτηρίου Pseudomonas, το οποίο προκαλεί λοιμώξεις που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν, ειδικά αν υπάρχει αντοχή στα αντιβιοτικά.
Σύμφωνα με την New York Post, ο άντρας έπαθε ανακοπή και εισήχθη στο νοσοκομείο Northwestern Medical Center, με τους πνεύμονες να έχουν αρχίσει να λιώνουν. Μάλιστα, ήταν τόσο άσχημα, που οι γιατροί «είχαν δεδομένο ότι θα πεθάνει».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης