Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ξεκάθαρη νίκη της Le Pen δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις – Κερδίζει έως 230 έδρες, χωρίς αυτοδυναμία

Γαλλία: Ξεκάθαρη νίκη της Le Pen δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις – Κερδίζει έως 230 έδρες, χωρίς αυτοδυναμία
Σημαντικό ρόλο παίζει η απόσυρση 218 υποψηφίων των άλλων κομμάτων
Σχετικά Άρθρα
Ξεκάθαρη νίκη στη Marine Le Pen «δίνουν» οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν τον κρίσιμο β’ εκλογικό γύρο της Κυριακής 7/7, με την Εθνική Συσπείρωση, ωστόσο, να μην κερδίζει με αυτοδυναμία (289 από τις 577 έδρες του Κοινοβουλίου).
Σημαντικό ρόλο παίζει η απόσυρση 218 υποψηφίων των άλλων κομμάτων, μία απέλπιδα κίνηση για να «κόψουν» την εκλογική επίδοση της Marine Le Pen.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos σε περισσότερους από 10.000 ψηφοφόρους που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Le Monde, της France Télévisions και του Radio France, η Εθνική Συσπείρωση και οι σύμμαχοί της θα κερδίσουν 175 έως 205 έδρες στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών. Έτσι, θα είναι το μεγαλύτερο κόμμα στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, με το Νέο Λαϊκό Μέτωπο να καταλαμβάνει 145 έως 175 έδρες και το κόμμα Ensemble του Emmanuel Macron 118 έως 148 έδρες.
Σε ό,τι αφορά στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Elabe για λογαριασμό του ιδιωτικού καναλιού BFMTV και της La Tribune Dimanche, η Εθνική Συσπείρωση κερδίζει με 200 έως 230 έδρες. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι η πρώτη πολιτική δύναμη στην Κάτω Βουλή της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, αλλά δεν θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία. Στην περίπτωση αυτό, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο θα κερδίσει 165 έως 190 έδρες, ενώ το κόμμα του Macron 120 έως 140 έδρες.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Toluna Harris Interactive που διεξήχθη μεταξύ 2 και 3 Ιουλίου για τις εταιρείες Challenges, M6 και RTL, η Εθνική Συσπείρωση θα κερδίσει 190 έως 220 έδρες στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών. Ακολουθεί το Νέο Λαϊκό Μέτωπο, το οποίο σύμφωνα με τη δημοσκόπηση θα συγκεντρώσει 159 έως 183 έδρες. Το κόμμα του Macron (Ensemble) συγκεντρώνει 110 με 135 έδρες, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι αναμένεται να κερδίσουν 30 έως 50 έδρες.
Image
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης