Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hamas: Προκαταρτική συμφωνία για κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας - Ποιοι είναι οι όροι

Hamas: Προκαταρτική συμφωνία για κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας - Ποιοι είναι οι όροι
Οι ισραηλινές δυνάμεις θα πρέπει να αποσυρθούν από τις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας και να επιτρέψουν στους εκτοπισμένους να επιστρέψουν στα σπίτια τους στη βόρεια Γάζα
Η Hamas έδωσε την έγκρισή της σε μια προκαταρτική συμφωνία για κατάπαυσης του πυρός που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, δήλωσε στο Associated Press ένας αξιωματούχος της Hamas και ένας Αιγύπτιος αξιωματούχος το Σάββατο 6 Ιουλίου 2025.
«Η συμφωνία σε στάδια που είναι πρόταση της Ουάσιγκτον θα ξεκινούσε με μια πλήρη και πλήρη κατάπαυση του πυρός έξι εβδομάδων κατά την οποία θα απελευθερώνονταν ηλικιωμένοι, άρρωστοι και γυναίκες όμηροι με αντάλλαγμα εκατοντάδες Παλαιστίνιους αιχμαλώτους», ανέφερε το AP, επικαλούμενο τους αξιωματούχους.
Επίσης, οι ισραηλινές δυνάμεις θα πρέπει να αποσυρθούν από τις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας και να επιτρέψουν στους εκτοπισμένους να επιστρέψουν στα σπίτια τους στη βόρεια Γάζα, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συμφωνία θα μπορούσε να προχωρήσει επειδή η Hamas απέσυρε το αίτημά της το Ισραήλ να αποσύρει όλες τις δυνάμεις του από τη Γάζα.
Hamas και Ισραήλ αναμένεται να συνεχίσουν τις συνομιλίες για τη δεύτερη φάση της κατάπαυσης του πυρός, εφόσον τεθεί σε ισχύ η πρώτη φάση της συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης