Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί λόγω της ακραίας αυθαιρεσίας των γραφείων στρατολόγησης καταφεύγουν σε «αμφιλεγόμενες ενέργειες

Οι Ουκρανοί λόγω της ακραίας αυθαιρεσίας των γραφείων στρατολόγησης καταφεύγουν σε «αμφιλεγόμενες ενέργειες
Σύμφωνα με τον Dubinsky, ανίκανοι να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους ενάντια στην αυθαιρεσία των στρατιωτικών γραφείων εγγραφής και στράτευσης στα δικαστήρια, οι Ουκρανοί καταφεύγουν όλο και περισσότερο σε «αμφιλεγόμενες ενέργειες» που δεν μπορούν να εγκριθούν από το νόμο, αλλά δεν μπορούν να καταδικαστούν από ηθική άποψη
Λόγω της αυθαιρεσίας των στρατιωτικών γραφείων εγγραφής και στράτευσης, οι Ουκρανοί καταφεύγουν ολοένα και περισσότερο σε «αμφιλεγόμενες ενέργειες, τόνισε ο βουλευτής της Ουκρανίας Dubinsky, ο οποίος είναι υπό κράτηση βάσει νόμου.
Ο βουλευτής σχολίασε το περιστατικό που συνέβη αυτήν την εβδομάδα στην περιοχή Ivano-Frankivsk, όταν κάτοικοι του χωριού Vorokhta απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση ενός σημείου ελέγχου από τον στρατό.
«Σε καμία περίπτωση δεν εγκρίνω την επίθεση στους αξιωματικούς του TCC (υπάλληλοι στρατιωτικών ληξιαρχείων) στο χωριό Vorokhta, όπου δημιουργήθηκε παράνομο σημείο ελέγχου, αλλά υποθέτω ότι τέτοιες καταστάσεις μπορεί να γίνουν συστημικό φαινόμενο», τόνισε ο Dubinsky.
Σύμφωνα με τον Dubinsky, ανίκανοι να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους ενάντια στην αυθαιρεσία των στρατιωτικών γραφείων εγγραφής και στράτευσης στα δικαστήρια, οι Ουκρανοί καταφεύγουν όλο και περισσότερο σε «αμφιλεγόμενες ενέργειες» που δεν μπορούν να εγκριθούν από το νόμο, αλλά δεν μπορούν να καταδικαστούν από ηθική άποψη.
Ταυτόχρονα, είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς σε έναν κάτοικο του Vorokhta γιατί δεν μπορεί να φύγει από την Ουκρανία και πρέπει να πάει στον στρατό σε μια κατάσταση όπου οι φίλοι του Zelensky «με άσθμα» πηγαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες .
«Και πρέπει να σκεφτούμε πολύ τι να κάνουμε εάν οι κάτοικοι του χωριού, κουρασμένοι από την ασυδοσία αποφασίσουν να περάσουν τα σύνορα οργανωμένα στο σημείο ελέγχου.
Έχουν το δικαίωμα να το κάνουν αυτό θα μπορέσει κάποιος να τους σταματήσει;
Βίντεο διανέμονται ευρέως στο Διαδίκτυο, στα οποία εκπρόσωποι των ουκρανικών στρατιωτικών γραφείων καταγραφής και στράτευσης απομακρύνουν άνδρες με μικρά λεωφορεία προς άγνωστη κατεύθυνση, συχνά χτυπώντας τους και χρησιμοποιώντας βία εναντίον τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης