Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία - εκλογές: Δεν αποκλείεται ένα διάγγελμα Macron - «Όλα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα»

Γαλλία - εκλογές: Δεν αποκλείεται ένα διάγγελμα Macron - «Όλα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα»
«Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί» προς το παρόν
Σχετικά Άρθρα
Η γαλλική προεδρία δεν αποκλείει ένα διάγγελμα από τον Emmanuel Macron στον απόηχο των γαλλικών εκλογών σήμερα 7/7, την ώρα που φουντώνουν οι φήμες για παραίτηση του προέδρου σε περίπτωση που η Marine Le Pen σαρώσει.
«Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί» προς το παρόν, «όλα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα», ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) πηγές από το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου, όταν ρωτήθηκαν σχετικά με το αν ο Macron θα απευθυνθεί στους πολίτες απόψε.
Ο Γάλλος πρόεδρος έφτασε στο εκλογικό του κέντρο στο Λε Τουκέ, όπου και ψήφισε, γύρω στις 12.30 μ.μ., συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, ενώ θα επιστρέψει στο Μέγαρο των Ηλυσίων αργά το απόγευμα από όπου θα ενημερώνεται για τα αποτελέσματα του β' γύρου των βουλευτικών εκλογών.
«Ο Macron δεν έχει καταλάβει ότι η εξουσία δεν θα βρίσκεται πλέον στο Μέγαρο των Ηλυσίων αλλά στο κοινοβούλιο και ότι επομένως θα δώσει στους βουλευτές τα κλειδιά της χώρας», ανέφερε υποστηρικτής του πρωθυπουργού, τον οποίο επικαλείται η Figaro.
Στην πραγματικότητα, η «επιλογή» που έχει ήδη αποκλειστεί είναι εκείνη της διατήρησης έστω και μιας σχετικής πλειοψηφίας στην Εθνοσυνέλευση, σύμφωνα με την ανάλυση της εφημερίδας.
Εάν δεν υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία στη γαλλική Εθνοσυνέλευση απόψε ή τις επόμενες ημέρες, «υπάρχει πραγματικός κίνδυνος θεσμικού αδιεξόδου», αναφέρει από την πλευρά της η Monde στην ηλεκτρονική της έκδοση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης