Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Ο δεύτερος γύρος των εκλογών στη Γαλλία «δεν μοιάζει πολύ με δημοκρατία» - Χειραγωγούνται οι ψηφοφόροι

Lavrov: Ο δεύτερος γύρος των εκλογών στη Γαλλία «δεν μοιάζει πολύ με δημοκρατία» - Χειραγωγούνται οι ψηφοφόροι
Όταν κάποιοι υποψήφιοι μπορούν να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους για να ανοίξει ο δρόμος για τη νίκη, όπως λένε, συντηρητικών ή λαϊκιστών αυτό δεν θυμίζει πολύ Δημοκρατία, τόνισε ο υπουργός.Εξωτερικών της Ρωσία
Η πορεία των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία δεν μοιάζει πολύ με... δημοκρατία, ο δεύτερος γύρος σχεδιάστηκε για να χειραγωγήσει τη βούληση των ψηφοφόρων, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov σε συνέντευξή του.
«Ας πάρουμε μια άλλη δημοκρατία - τη Γαλλία. Ο πρώτος γύρος των βουλευτικών εκλογών πέρασε και έχουν δύο γύρους. Επιπλέον, ο δεύτερος γύρος, προφανώς, σχεδιάστηκε ακριβώς για να χειραγωγηθεί η βούληση των ψηφοφόρων και να αλλάξει το αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο», είπε ο Lavrov .
«Όταν κάποιοι υποψήφιοι μπορούν να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους – όπως συζητείται για να ανοίξει ο δρόμος για τη νίκη, συντηρητικών ή λαϊκιστών…. Αυτό δεν θυμίζει πολύ... δημοκρατία», τόνισε ο υπουργός.
«Επειδή το αποτέλεσμα της έκφρασης της κοινής γνώμης είναι η άμεση έκφραση της λαικής βούλησης.
Και αυτό το αποτέλεσμα είναι γνωστό.
Εάν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου αποτελούσαν τη βάση για το σχηματισμό του κοινοβουλίου, θα υπήρχαν πολύ σοβαρές αλλαγές στη Γαλλία», πρόσθεσε ο Lavrov.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των πρόωρων εκλογών για την Εθνοσυνέλευση, που διεξήχθη στις 30 Ιουνίου, το κόμμα Εθνική Συσπείρωση προηγήθηκε με 33% των ψήφων.
Η αριστερή συμμαχία Νέο Λαϊκό Μέτωπο έλαβε το 28% των ψήφων, ενώ ο προεδρικός συνασπισμός Μαζί για τη Δημοκρατία έλαβε το 20% των ψήφων.
Η συμμετοχή στον πρώτο γύρο, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, ήταν 66,7%, που είναι το υψηλότερο ποσοστό από το 1997.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης