Τελευταία Νέα
Διεθνή

To NATO θα χρειαστεί 35 με 50 ταξιαρχίες για να αντιμετωπίσει μια επίθεση από τη Ρωσία

To NATO θα χρειαστεί 35 με 50 ταξιαρχίες για να αντιμετωπίσει μια επίθεση από τη Ρωσία
Κάθε ταξιαρχία αριθμεί από 3.000 έως 7.000 στρατιώτες
Το ΝΑΤΟ θα χρειαστεί από 35 έως και 50 ταξιαρχίες για να αντιμετωπίσει μια πιθανή επίθεση από τη Ρωσία αναφέρουν τα επικαιροποιημένα στρατιωτικά σχέδια της Συμμαχίας, τα οποία λαμβάνουν υπόψη τα δεδομένα αλλά και την εμπειρία που έχει αποκτηθεί από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και συγκρούσεις στην Ουκρανία.
Δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται ανώνυμη πηγή, αναφέρει πως το εγχείρημα σχηματισμού των δεκάδων αυτών ταξιαρχιών – η κάθε μια μπορεί να αριθμεί από 3.000 έως 7.000 στρατιώτες, είναι πιθανό να αντιμετωπίσει «τεράστιες δυσκολίες».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πηγή αυτή αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, επικαλούμενη τον μυστικό χαρακτήρα τέτοιων σχεδίων του ΝΑΤΟ.

Που θα βρεθούν οι στρατιώτες

Ωστόσο, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι παραμένει ασαφές από πού το ΝΑΤΟ θα καταφέρει προσελκύσει το απαραίτητο προσωπικό για να σχηματίσει τον καθορισμένο αριθμό μονάδων.
Όπως αναφέρεται, τα κράτη μέλη της Συμμαχίας πιθανότατα θα προσπαθήσουν να ανταποκριθούν σε αυτήν την «απαίτηση» είτε μέσω μεταφοράς στρατευμάτων από άλλες περιοχές είτε μέσω στρατολόγησης επιπλέον στρατευμάτων είτε μέσω μιας συνδυασμένης προσέγγισης.
Υπενθυμίζεται πως η επόμενη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ είναι προγραμματισμένη για 9 με 11 Ιουλίου στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης